Háromgólos előny után szoros győzelmet aratott a DAC

By
Updated: október 8, 2023

Szoros mérkőzésen aratott győzelmet a DAC a Zólyombrézó ellen, a sárga-kékek 3:2-re diadalmaskodtak a Niké Liga 10. fordulójában.

Jó irammal kezdődött a találkozó, jöttek a helyzetek mind a két oldalon. Már az 5. percben Ludha kapusnak kellett védeni, amikor Káčer beadása után Goure fejelt kapura. A 7. percben forró volt a helyzet a DAC kapuja előtt, egy szöglet után Oravec balról megeresztett lövését Popović küldte szögletre. Egy perccel később Kabongo lövése szállt mellé. A 25. percben labdát vesztett a DAC, Kabongo ugratta ki remekül Oseit, aki a kapus mellett ellőtte a labdát, a gólvonalon Csinger mentett hatalmasat. A 35. percben Popović védett nagyot, amikor Kováčik lövésénél jeleskedett. A 42. percben vezetést szerzett a DAC. Káčer jobboldali beadását Oravec fejelte tovább, az érkező Gavrić 10 méterről pedig a hálóba küldte a labdát – 1:0.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban. A 49. percben Osei kapott remek labdát a hátvédek között, a kifutó Popović mellett viszont a kapu mellé lőtt. Az 51. percben viszont újabb gólt szerzett a DAC, a vendégek nem tudták elfejelni a labdát a kapu előtt, Trusa pedig kihasználta a helyzetet és közelről betalált – 2:0. A 65. percben Spyrka eresztett meg egy veszélyes lövést 27 méterről, Popović nagy bravúrral mentett szögletre. A 75. percben a DAC megszerezte harmadik találatát. Egy szöglet után Goure készítette le a labdát és Gruszkowski közelről betalált – 3:0. A harmadik gól ellenére a zólyomiak feltámadtak és beszorították a DAC csapatát. A 82. percben Sanusi egy távoli technikai lövéssel bevette Popovic kapuját – 3:1. A gól lázba hozta a vendégeket, továbbra is támadásban maradtak. A 88. percben a játékvezető kihasználta a videobírót, hogy ellenőrizze a helyzetet, amikoris a labda eltalálta Gavrić kezét. A vizsgálat után a játékvezető büntetőt ítélt, amit Galčík értékesített – 3:2. A második gól után is támadásban maradtak a hazaiak, de a hosszabbításban végleg eldönthette volna a mérkőzés sorsát a DAC. Káčer és Baršić együtt törhetett kapura, de Barišić lövésével a visszaérkező hátvédet találta el. Az utolsó percek már gólt nem hoztak, így a DAC legyőzte a Zólyombrézó csapatát.

Niké liga – 10. forduló:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely– FK Zólyombrézó 3:2 (1:0)
Gólszerzők: 42. Gavrić, 51. Trusa, 75. Gruszkowski – 82. Sanusi, 88. Galčík z 11m
Sárga lapok: 28. Káčer – 41. Bartoš, 62. Bakaľa
Játékvezető: Kružliak – Straka, Vitko – 5.184 néző
DAC: Popović – Pinto, Csinger, Kaša, Andzouana (46. Mendez) – Dimun, Káčer, Ramadan (74. Herc) – Trusa (67. Gruszkowski), Goure (89. Risvanis), Gavrić (89. Barišić)
Zólyombrézó: Ludha – Bartoš, Bakaľa (72. Ďatko), Oravec – Kováčik, Bajo (58. Špyrka), Paraj, Grešák (58. Sansui) – Blahút, Kabongo (72. okunola), Osei (58. Galčík)

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.