Győzött Zsolnán a DAC, bebiztosította a bajnoki címet a Slovan

By
Updated: máj 13, 2023

Egy gólos győzelmet aratott Zsolnán a DAC a Fortuna liga rájátszásának 9. fordulójában, a találkozó egyetlen találatát Nikola Krstović szerezte. A Slovan viszont győzött a Besztercebánya otthonában, ezzel megszerezte a bajnoki címet. 

Sérülések és eltiltások hátráltatták a DAC csapatát a mérkőzés előtt. Kalmár Zsolt és Pinto sárga lapok miatt, Risvanis pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. Izgalmasan indult a találkozó mindkét csapat számára. Már a 3. percben nagy bravúrt mutatott be a DAC kapusa, Ďuriš 17 méterről leadott lövését védte Petráš, majd a kipattanó után Gidi próbálkozása ment centikkel mellé. A 10. percben Krstović készített elő remek labdát Leginus számára, aki mellé lőtt. A 21. percben komoly helyzet adódott Krstović előtt, aki Niarchos remek passza után közelről fölé lőtt.

Az 51. percben Galčík iramodott meg a bal oldalon, éles szögből leadott lövését Petráš mentette szögletre. A 60. percben újabb helyzet adódott a DAC előtt. Krstović balról tört kapura, lövését Belko védte. A kipattanót Nebyla Dimunhoz passzolta, aki 16 méterről próbálkozott, de ismét Belko védeni tudott. A 66. percben vezetést szerzett a DAC, Káčer szöglete után a beadást Krstović fejelte a hálóba – 0:1. A 83. percben Kaprálik remek beadását Stojčevsky fejelte fölé. A 95. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a Zsolna, Jambor veszélyes lövését Petráš bravúrral védte, ezzel megtartotta az előnyt a DAC számára. A sárga-kékek szoros győzelmet arattak Zsolnán, a Slovan viszont Besztercebányán diadalmaskodott, így egy fordulóval a vége előtt már eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Fortuna liga rájátszás, 9. forduló: 
MSK Zsolna – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Krstović (66.)
Sárga lapok: Stojchevski (68.) – Leginus (87.), Blackman (89.), Davis (94.)
Zsolna: Belko – Minárik, Stojchevski, Minárik (K) – Rusnák (74. Javorček), Gidi, Sauer (67. Iľko), Bari – Kaprálik, Ďuriš (74. Essomba), Galčík (67. Jambor)
DAC: Petráš – Kružliak (K), Muhamedbegovic, Brunetti (76. Davis) – Leginus, Veselovský (84. Blackman), Dimun, Káčer (76. Riquelme), Mendez – Krstović, Niarchos (57. Nebyla)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.