Egy gól döntött, legyőzte a DAC a Nagyszombat csapatát

By
Updated: máj 12, 2024

Egy góllal győzött a DAC a Nagyszombat ellen a rájátszás 9. fordulójában, ezzel továbbra is él a sárga-kékek európai álma. 

Nem hozott sok izgalmat az első félidő. A 7. percben Vitális szabálytalankodott Azango ellen 18 méterre a kaputól, a szabadrúgást Paur végezte el, de fölé lőtt. A másik oldalon két perccel később Vitális szöglete után Brunetti fejelt veszélyesen kapura, de Takáč védeni tudott. A 20. percben Šulek eresztett meg egy lövést 25 méterről, a labdát Popović bravúrral a felső lécre tolta.

A szünetben Munoz edző két változást is eszközölt a győzelem érdekében. Az 52. percben Dimun rövid beadására a tizenhatosban Yapi csapott le és jobbal a hálóba küldte a labdát – 1:0. Próbált egyenlíteni a Nagyszombat, de helyzetbe nem került. Igazán izgalmassá az utolsó percek váltak. A 87. percben Paur fejese ment nem sokkal mellé. A 89. percben Azango baloldali lövését Popović bravúrral kiütötte, Paur az üres kapuba sem talált be. Egy perccel később Zeljkovic veszélyes lövését Kacharaba fejelte ki. Hiába próbálkozott a Nagyszombat, a DAC remekül védekezett az utolsó sípszóig. A sárga-kékek fontos három pontot szereztek, ezzel feljöttek a harmadik helyre és továbbra is harcban vannak a nemzetközi kupaszereplésért.

Niké Liga, rájátszás, 9. forduló:
FC DAC – Spartak Nagyszombat 1:0 (0:0)

Gólszerző: Yapi (52.)
Sárga lapok: Vitális (7.), Kacharaba (31.), Popović (+90.) ill. Zeljković (44.), Štetina (78.)
Játékvezető: Gemzický – Poláček, Jekkel – 8.760 néző
DAC: Popović – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Yapi)- Herc (65. Kharatin), Dimun, Vitális – Trusa (+90. Goure), Koné (46. Redzić)
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Prochádzka (71. Bainović), Zeljković, Štefánik (80. Poznar) – Šulek (65. Ofori), Paur, Azango