Döntetlennel hangolt a tavaszi rajtra a DAC

By
Updated: február 3, 2023

Döntetlennel hangolt a Fortuna liga tavaszi rajtjára a DAC, a sárga-kékek a szlovén Koper ellen értek el 1:1-es döntetlent – számolt be róla a klub honlapja. 

A DAC utolsó felkészülési mérkőzését Nikola Krstović kénytelen volt kihagyni, a fiatal támadó orvosi vizsgálatok miatt hazautazott. Az első félidő a DAC fölényét hozta, Kalmár Zsolt remekül irányította a játékot, de gólt nem sikerült elérni. A játék képe a második félidőben sem változott, több helyzetet dolgozott ki a DAC, de a pontatlanság miatt nem talált a hálóba. A 69. percben viszont sikerült vezetést szerezni, Gavrić 23 méterről elvégzett szabadrúgása a kapuban végezte – 0:1. A mérkőzés utolsó percében egyenlítettek a hazaiak, Fanimo szintén szabadrúgásból volt eredményes – 1:1.

A mérkőzéssel lezárult a DAC téli felkészülési időszaka. A sárga-kékek 5 mérkőzést abszolváltak, melyek során 2 győzelmet és 3 döntetlent értek el. Legközelebb már a Slovan elleni rangadó vár a sárga-kékekre, a találkozóra február 12-én kerül sor a Fortuna liga tavaszi nyitányán.

FC Koper – DAC 1904 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Fanimo (89.) ill. Gavrić (69.)
Sárga lap: Correia, Nkada – Brunetti, Kalmár, Káčer, Risvanis
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti (75. Kružliak), Andzouana (75. Mendez) – Káčer, Dimun, Kalmár (85. Csóka) – Blackman (75. Szánthó), Niarchos (75. Ramadan), Gavrić (85. Muhamedbegovic).

A DAC felkészülési mérkőzéseinek eredményei: 
DAC-Soroksár 1:1
DAC – FC Kassa 2:1
FC Ruch Lviv – FC DAC 0:0
NK Celje – FC DAC 0:2
FC Koper – FC DAC 1:1

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.