Dimun duplájával fordított és legyőzte a Zólyombrézót a DAC

By
Updated: apríl 14, 2023

Feledtette a Slovan elleni vereséget a DAC, a sárga-kékek vesztes állásból fordítottak és győztek a Zólyombrézó ellen a Fortuna liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában. A nyerőembernek ezúttal Milan Dimun bizonyult, aki duplázott és góljaival gyűjtötte be a DAC a három pontot.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, már a 3. percben vezetést szerzett a Zólyombrézó. Ďatko remek beadását Pavúk fejelte a hálóba – 0:1. A 7. percben Nebyla egyenlíthetett volna, de közelről mellé lőtt. Két perccel később Káčer talált a hálóba, de a lövésénél Nebyla lesen állt, így a gól érvénytelen volt. Megszenvedte az első negyedórát a DAC, ugyanis a bekapott gól és két kihagyott helyzet mellett Niarchos is megsérült. A 34. percben közel állt a gólhoz a DAC, Andzouana lövésével a kapufát találta el. A kezdeti nehézségek után játékba lendült a DAC, többet birtokolta a labdát, de nem tudott egyenlíteni.

Helyzettel kezdte a második félidőt a Zólyombrézó, Ďatko közelről a kapu fölé lőtt. A 49. percben Faško szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A DAC rátett egy lapáttal, több lövéssel is veszélyeztette Ludha kapuját. Az egyenlítés az 58. percben érkezett, amikor is Andzouana lövését Ludha még kiütötte, de a kipattanót Dimun a hálóba küldte – 1:1. Tovább növelte a nyomást a DAC, aminek meg is lett az eredménye. A 72. percben Kalmár remekül készítette elő a labdát Dimun számára, aki a tizenhatosról a kapuba küldte a labdát – 2:1. A DAC az eredményt már a végéig megőrizte, így újabb fontos pontokat szerzett.

FC DAC – Zólyombrézó 2:1 (0:1)
Gólszerzők: 58., 72. Dimun – 3. Pavúk
Sárga lapok: Paraj, Š. Faško, Bartoš
Piros lap: Š. Faško (49.)
Játékvezető: Smolák – Vorel, Ferenc – 5.548 néző
FC DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Kružliak, Andzouana – Káčer, Dimun, Nebyla (61. Szánthó) – Blackman, Niarchos (16. Ramadan, 89. Mendez), Veselovský (61. Kalmár)
Zólyombrézó: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Oravec – Ďatko (77. Kukoľ), Faško, Paraj, Grešák – Špyrka (62. Bariš), Kabongo (46. Sangare), Pavúk (77. Šikula)

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.