Balszerencsés gólokkal kapott ki Nagyszombatban a DAC

By
Updated: marec 10, 2024

Vereséggel kezdte a rájátszást a DAC, a sárga-kékek a felsőház 1. fordulójában Nagyszombatban maradtak alul 3:0 arányban.

Mindkét csapat aktívan kezdett. Már a 9. percben cserére kényszerült a Nagyszombat, a sérült Štetina helyett Djurić állt játékba. A 17. percben Ofori volt közel a gólszerzéshez, ballábas lövése centikkel szállt a kapu fölé. A DAC főleg a jobb oldalon okozott problémát a Nagyszombatnak, Trusa remek elfutásai voltak veszélyesek. A 24. percben Azango éles szögből lőtt kapura, Popović menteni tudott, a kipattanót pedig Kacharaba rúgta el. Egy perccel később Trusa ment el a jobb oldalon, betört a tizenhatosba, lövése nem sokkal szállt fölé. Fokozódott a tempó a pályán, de többet birtokolta a labdát a DAC. A hosszabbítás második percében vezetést szerzett a Spartak. Azango baloldali beadása Andzouana lábát találta el, a labda közelről a hálóban kötött ki – 1:0.

Fordulás után próbált egyenlíteni a DAC, de kevés sikerrel. A sárga-kékek részéről a 48. percben Herc eresztett meg egy lövést, a labda kevéssel szállt fölé. A 68. percben egy keveredés alakult ki a DAC kapuja előtt. Egy szöglet után a labda az ötösön landolt, Ďuriš lövését Popovic kiütötte, de a kipattanót Zeljkovic a hálóba küldte. Végül a videobíró is megadta a találatot – 2:0. A 78. percben harmadszor is betalált a Nagyszombat, Mikovič beadását Ďuriš fejelte a hálóba – 3:0. A 88. percben Yapi Poznar ellen szabálytalankodott a tizenhatos vonalán, a játékvezető a videobíró szemrevétele után büntetőt itélt, amit a sértett Poznar végzett el, de Popović bravúrosan hárított. Az eredmény már nem változott, a nagyszombat visszavágott a három héttel ezelőtt elszenvedett vereségért.


Niké Liga, felsőház 1. forduló:
Spartak Nagyszombat – FC DAC 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Andzouana öngól (+45.), Zeljković (68.), Ďuriš (78.)
Sárga lap: Andzouana (+90.)
Játékvezető: Dohál – Bednár, Ferenc, 3.873 néző
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Štetina (9. Durić), Kóša, Mikovič – Azango (71. Bukata), Procházka (81. Bainović), Zeljković, Daniel – Ďuriš (81. Poznar), Ofori
DAC: Popović – Gruszkowski (65. Yapi), Kačaraba, Csinger, Andzouana – Herc, Kharatin, Vitális (65. Cheikh) – Trusa (65. Redzic), Jürgens (71. Gavrić), Ramadan (71. Barišić)

https://www.facebook.com/events/828403835283370