Adrián Guľa: A győzelem igazi csapatmunka eredménye!

By
Updated: apríl 3, 2023

Egy gólos győzelmet aratott a DAC a Zsolna ellen, a sárga-kékek sorozatban hatodik győzelmüket aratták.

A mérkőzés egyetlen találatát Ramadan szerezte a 15. percben, a DAC pedig értékes győzelmet aratott. A Slovan botlásával a sárga-kékek hat pont előnnyel állnak a tabella élén. A lefújás után a két vezetőedző értékelte a találkozót a DAC honlapján.

Adrian Guľa (DAC 1904): „Rendkívül értékes győzelem, nagyon örülünk neki. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást. Jó mérkőzés volt. Tudtuk, hogy ha nem tudjuk egyben tartani a csapatot, akkor gondjaink lehetnek, és ez meg is történt a 15. perc után. A gólig jó volt a játékunk, aktívan játszottunk. A gólnál azonban két játékosunk is megsérült, Krstović és Ramadan. Krstovićot egyből le kellett cserélni, Ramadan kihúzta a szünetig. Megváltozott a letámadásunk struktúrája. A Zsolna ennek ellenére csupán két rögzített helyzetből veszélyeztett, de akcióból nem tudtak gólhelyzetet teremteni. Meg kell dicsérnem a csapatot a második félidőben mutatott nagyszerű csapatmunkáért. Jól zártuk a területeket, jó tempóban játszottunk. Az ellentámadásoknál hiányoltam ugyanakkor a gyilkos ösztönt. Egygólos vezetésnél nem kell annyira a szépségre játszani, inkább gólra kell vinni az újabb helyzetet, erről majd beszélnünk kell a srácokkal. Örülök, hogy Niarchos pályára lépésével újra visszaállt a 4-3-3-as hadrendünk, és úgy érzem, hogy az ellenfelet távol tudtuk tartani a kapunktól. Még egyszer köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak. Egy igazi csapatmunka eredménye a mai győzelem.”

Jaroslav Hynek (Zsolna): „Egy nagyon jó meccset játszottunk egy kiváló publikum előtt, amely bennünket is motivált. Játékosainknak jó volt játszani ebben a csodálatos hangulatban. Jól felkészültünk, és jól is játszottunk úgy előre, mint hátra. A mérkőzést és az eredményt befolyásoló szituáció előtt rossz megoldást választottunk a támadásépítésben. Ebből labdavesztés lett és bekapott gól. Nagyon nehéz egy ilyen tapasztalt csapat ellen visszajönni, de ettől független úgy érzem, hogy az első félidőben volt három olyan lehetőségünk, amivel megfordíthattuk volna a mérkőzést, míg a hazaiak nem igazán voltak veszélyesek. A második félidőben beállt védekezés ellen játszottunk, de nagyon rutinosan zárta a területeket a DAC. Hosszú labdákkal és ellentámadásokkal próbálkoztak. Úgy érzem, hogy a második félidőben sokkal pörgősebb volt a játék. A támadóharmadban bár voltak jó megoldásaink, de nem tudtuk igazán veszélyeztetni a hazai kaput, és drámaivá tenni a végjátékot.”

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.