A kerületi rangadón is győzött, tovább remekel a DAC

By
Updated: marec 19, 2023

Parádés mérkőzésen győzött a kerületi rangadón a DAC, a sárga-kékek 3:1 arányban múlták felül a Nagyszombat csapatát. A győzelemnek köszönhetően a DAC már 17 bajnoki mérkőzés óta veretlen! 

Aktívan kezdte a mérkőzést a Nagyszombat, de már az 5. percben cserére kényszerült. A sérült Ofori helyett Iván Alex állt játékba. A 12. percben Savvidis szaválytalankodott Káčerral szemben, a szabadrúgást 23 méterről Ramadan a sorfalba lőtte. A 24. percben ismét szabadrúgáshoz jutott a DAC, de Gavrić balról fölé lőtt. A 31. percben Koštrna kapott remek labdát a jobb oldalon, de éles szögből a kapufát találta el. A 39. percben vezetést szerzett a DAC! Blackman kapott remek indítást a jobb oldalon, beadására Gavrić érkezett és parádésan fejelt a kapuba – 1:0.

Még el sem kezdődött a második félidő és már 35 másodperc után gólt szerzett a DAC. Káčer szerzett labdát a nagyszombati térfélen, kapura tört és 20 méterről a hálóba küldte a labdát – 2:0. Az 51. percben már hárommal is vezethetne a DAC, Gavrić lepattanó labdájára Krstović érkezett a védelem mögé, de Vantruba előtt nem találta el a kaput. A második félidő remek futballt hozott, kiváló pillanatokat láthattak a nézők. A 72. percben szépített a Nagyszombat, Twardzik szöglete után Taiwo fejelt a hálóba – 2:1. A gól után feléledt a Spartak, főleg a beadásoknál volt veszélyes, de a DAC védelme állta a sarat. A 86. percben ismét kettőre nőtt a DAC előnye, ugyanis a csereként pályára lépő Szánthó Regő labdát szerzett a Nagyszombat térfelén és 23 méterről a hálóba talált – 3:1.

FC DAC – Spartak Nagyszombat 3:1 (1:0)
Gólszerzők: Gavrić (39.), Káčer (46.), Szánthó (86.) – Taiwo (72.)
Sárga lapok: Káčer – Bukata, Taiwo
Játékvezető: Smolák – Hancko, Jekkel – 7.390 néző
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Kružliak, Andzouana – Káčer, Ramadan (82. Szánthó), Dimun – Blackman (82. Muhamedbegović), Krstović (90. Kalmár), Gavrić (64. Nebyla)
Nagyszombat: Vantruba – Koštrna, Štetina, Kóša, Twardzik – Savvidis – Bukata (46. Procházka), Paur (46. Štefánik) – Daniel (68. Ristovski), Taiwo, Ofori (5. Iván, 68. Azevedo)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.