Négo és Styles nélkül lépnek pályára a magyarok a nyitómérkőzésen

By
Updated: jún 14, 2024

A magyar játékosokon, illetve Marco Rossi szövetségi kapitányon látható volt a feszültség, de biztosak benne, hogy a nemzeti csapat holnap Kölnben a maximumot fogja nyújtani. Magyarország ellenfele Svájc lesz, a találkozó délután három órakor kezdődik.

A magyar csapat délelőtt a főhadiszállásán Weiler am Allgäuban abszolválta a hivatalos meccs előtti edzését, majd Szoboszlaiék a 600 kilométerre lévő Kölnbe repültek. Este hat után pár perccel begördült az autóbusz a helyi Arénába, majd a játékosok bejárták a pályát. Elsőként Schäfer András jött ki a játékoskijáraton, lehajolt, tépett pár szál füvet és keresztet vetett. Majd jöttek a többiek is.

A pályán sétálgattak Loic Nego és Callus Styles, de a játékukra sérülés miatt Marco Rossi mester nem számíthat. „A kezdőcsapat kijelölésekor sok szempontot figyelembe kell vennem. Ki hogyan készül az edzéseken, ki az ellenfél. Megpróbálunk olyanokat pályára küldeni, akik adott helyzetben a legjobban szolgálják céljainkat. A holnapot illetően nincs már bennem kérdés, összeállt a kezdőcsapat,“ – árulta el az olasz mester, aki szerint már érzi a játékosokon a nyomást. „De ezt tudni kell kezelni, a játékunkra kell összpontosítani. Nem véletlenül jutottunk el ide. A svájciak nagyon jól védekeznek, elöl pedig több gyors játékosuk van, nem csak egy ellenfélre kell figyelni.“

Mivel Nego sérült, így borítékolható, hogy Bolla Bendegúz fog holnap kezdeni. „Kicsit később csatlakoztam a társakhoz, de szerencsére ez nem jelentett gondot. Fontos volt, hogy az Írország elleni vereség után Izrael ellen jól teljesítsünk. Ez sikerült, a saját teljesítményemmel is elégedett lehetek. Sikerült az önbizalmat még feljebb tornázni, ez fontos volt a rajt előtt. Nyilván, ahogy közeledtünk az első meccshez, mindenkin érezni lehetett, hogy egyre inkább koncentrál. Remekül felkészültünk a meccsre, úgyhogy nincs okunk aggodalomra,“ mondta az új idényben a Rapid Wien játékosa, aki elárulta a szombati programot is. „A reggeli után közös séta, majd ebéd szerepel a programban, utána már mindenki a meccsre hangoldóik. Egyéni videózások még lesznek, hogy az elemzésen látottakat felfrissítjük.”

 Duducz Tibor, Köln

Fotó: MLSZ