Döntetlenezett Genkben a Ferencváros

By
Updated: október 27, 2023

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda egy kapufáig jutott el. Az FTC ezzel a döntetlennel, öt ponttal a második helyen áll a csoportban. Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Konferencia-liga, csoportkör, 3. forduló:
F csoport:
Genk (belga)-Ferencvárosi TC 0-0
Genk, v.: Aleksandar Stavrev (északmacedón)
kiállítva: Arokodare(93.)
sárga lap: Arteaga (29.), el-Hanúsz (59.), illetve Botka (40.)
Genk: Vandevoort – Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz – Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) – Sigér, Makreckis – Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos – Pesic (Lisztes, 73.)

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.
Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban. A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.
Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő – Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása -, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig. A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte. A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata – a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után -, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.