Visszatért a nemzetközi kupaporondra a HC DAC Dunaszerdahely

By
Updated: júl 9, 2024

Visszatér a nemzetközi kupaporondra a HC DAC Dunaszerdahely kézilabda klub, amely ismét az EHF kupasorozatában szerepelhet. 

A sárga-kékek egy év szünet után ismét elrajtolhatnak a nemzetközi kupaporondon. Korábban az EHF Európa-kupában szerelt a DAC, ezúttal szlovák bajokként az Európa-ligában léphet pályára.

„A 2024/25-ös szezonban a HC DAC Dunaszerdahely kézilabda csapata ismét megméretteti magát a nemzetközi kézilabda porondon! A korábbi években az EHF Európa-kupában szereplő csallóközi alakulat a következő szezonban, regnáló szlovák bajnokként az EHF Európa Ligában indul! Az októberben kezdődő selejtezők első fordulója során komoly ellenfelekre számíthat a csapat, hiszen olyan együttesekkel mérkőzhet meg, mint a spanyol bajnok Bera Bera, a román Valcea, vagy éppen a magyar NB1-ben szereplő Vác. Az újonnan érkezett játékosok, akik nemzetközi tapasztalatukkal és tehetségükkel tovább erősítik a csapatot, segíthetnek új fejezetet nyitni a klub történetében. Az elkövetkező hónapok kihívásokkal teliek lesznek, de a csapat készen áll arra, hogy megküzdjön az előttük álló akadályokkal és elérje nem titkolt célját, a csoportkörbe való bejutást.“ – írta közleményében a HC DAC.

A sorsolásra július 16-án kerül sor Bécsben. A korábbi információk alapján a sárga-kékek Vágsellyén játszhatják hazai mérkőzésüket.

Fotó: HC DAC