Rangadóval kezd a HC DAC, rajtol a MOL Liga új idénye

By
Updated: august 31, 2023

Szombaton, szeptember 2-án elrajtol a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság, a MOL Liga, amely azonnal rangadókkal kezdődik.

A szombaton rajtoló idény lesz a 22. évada a közös bajnokságnak, amely jelenleg az utolsó is, ugyanis lejár a közös bajnokságra szóló szerződés. A klubok részéről hajlandóság van a folytatásra, a végső döntést a következő hetekben hozhatják meg. A bajnokságban 9 cseh és 3 szlovák együttes indul. Miután a Stomfa csapata kilépett a ligából, a négy helyett csak három szlovákiai csapat maradt a közös bajnokságban.

A DAC csapata két fronton is címvédőként kezdi meg az új évadot, ugyanis az elmúlt idényben elhódították a szlovák és a cseh-szlovák bajnoki címet. A szakmai stáb nehezebb idényre számít, ugyanis az elért sikereket mindig nehezebb megvédeni. Már több, mint egy hónapja készül az évadra a DAC, amelynek keretében több változás is történt.

Natália Némethová a cseh Kynžvart együttesénél folytatja, Oláh Bella pedig Vágsellyére igazolt. Debre Viktor vezetőedző nem számíthat a csapat legjobb góllövőjére, Élő Beatrixra, aki gyermeket vár.

Érkezett viszont a bosnyák Jovana Ilič, továbbá a brazil Valéria Policarpa Santos, továbbá januárban csatlakozik a szintén brazil Júlia Rodrigues. Kapus posztra a DKKA csapatától Bakos Kárment igazolták le.

A sárga-kékek nyolc felkészülési mérkőzést vívtak főleg cseh és magyar együttesek ellen. Megnyerték a Béke Kupát a cseh Olomouc városában, ahol a konkurens Vágsellyét nagy arányban győzték le. A bajnoki rajtra a főpróbát a Fehérvár ellen tartották, a DAC pedig 31:27-es győzelmet aratott.

A dunaszerdahelyi gárda a bajnoki címnek köszönhetően kivívta a jogot, hogy az Európa-liga kiírásában szerepeljen, de a nem megfelelő sportcsarnok miatt nem indulhatott a nemzetközi porondon.

A MOL Liga 12 csapata oda-vissza alapon mérkőzik meg egymással, így 22 fordulóra kerül sor és ez után lesz ismert a bajnokság győztese. A MOL Liga nyertese 2320 euróval gazdagodig, a második helyezett 1660, míg a harmadik helyezett 1000 eurót kap. A közös bajnokság végeztével kerül sor a cseh és a szlovák bajnoki címért folyó küzdelmekre.

A DAC számára máris rangadóval rajtol a MOL Liga, ugyanis szeptember 3-án Dunaszerdahelyen a Nagymihály csapatát fogadják. A mérkőzést az RTVS Sport csatorna közvetíti, de a bajnokság találkozói a Niké TV adóján is megtekinthetők.

MOL Liga, 1. forduló:
Szeptember 2., szombat:
Slavia Prága – Olomouc
Sokol Písek-Kynžvart
Vágsellye-Hodonín
Zlín-Plzeň
Szeptember 3., vasárnap:
Poruba-Most
DAC-Nagymihály – RTVS Sport

Fotó: HC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.