Debre Viktor: Dunaszerdahelyen nagyon értékelik a kézilabdacsapat sikerét

By
Updated: apríl 25, 2023

Debre Viktor vezetőedző szerint a város nagyon értékeli, hogy a Dunaszerdahely női kézilabdacsapata megnyerte a MOL Extraliga elnevezésű cseh-szlovák közös bajnokságot.

A HC DAC április 16-án biztosította be elsőségét, amikor hazai pályán 43-18-ra verte a sereghajtó AHT HC Tatran Stomfát. Ezzel a város első felnőtt bajnoki aranyérmét szerezte csapatsportágban. „A város lakosai nagyon értékelik ezt a sikert, a mérkőzés után akkora ünneplést csaptak nekünk, nem gondoltam, hogy ilyenben lesz még részem, még most is kiráz a hideg, ha rá gondolok“ – nyilatkozott a tréner a Kossuth Rádiónak.

Debre Viktor elmondta, hogy mostanra kinőtték a csarnokukat, ahogy jöttek az eredmények, úgy lett egyre több nézőjük, a komoly meccseken mindig telt ház volt. „Ezért érdemes sportolni, hogy ezek az emberek bejöjjenek és szurkoljanak nekünk, mi meg tegyük oda magunkat és szerezzünk örömet nekik“ – folytatta. Arra a kérdésre, mennyire fontos, hogy ez a csapat magyar ebben a magyar közegben, úgy reagált: „nagyon fontos“ és ez „rettentő jó dolog“. A csapatban hét magyarországi magyar és két külföldi játékos van, a többiek magyar anyanyelvű szlovákiai kézilabdázók.

Debre Viktor beszélt arról is, hogy a szponzorok révén jobb helyzetben vannak, mint a többi klub, de így sem egyszerű Magyarországról játékosokat szerződtetni. „Tudomásul kell venni, hogy teljesen átalakult a mai fiatalok gondolkodásmódja. Egy jó képességű játékos inkább elmegy Magyarországon az NB I/B-be, mint hogy itt játsszon nálunk, itt játsszon a MOL Ligában. Ez elgondolkodtató, de ilyen világot élünk“ – tette hozzá.

Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője

A cseh-szlovák közös bajnokság zárultával a héten kezdődik a szlovák bajnokság rájátszása, melyben a Dunaszerdahely először megint a Stomfával találkozik, továbbjutás esetén pedig – melyben szinte biztos Debre Viktor – a Vágsellye és a Nagymihály párharcának győztese lesz az ellenfél a döntőben. „Május 20-án ér véget a bajnokság. Remélem, a mi nevünket vésik rá a trófeára, ez minden álmom“ – hangsúlyozta a tréner, aki a következő évadra célként azt fogalmazta meg, hogy védjék meg, amit megszereztek, a kupában lépjenek előre, mert eddig csak második helyük volt, a nemzetközi porondon pedig maradjanak tovább versenyben.

Fotó: HC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.