Cseh-szlovák bajnok a HC DAC

By
Updated: apríl 16, 2023

Az utolsó lépést is sikerrel vette a HC DAC Dunaszerdahely nőzi kézilabda csapat, amely a MOL Extraliga 21. fordulójában a Stomfa csapatát múlta felül, ezzel elhódította a cseh-szlovák bajnoki címet. A dunaszerdahelyi gárda történelme első bajnoki címét szerezte.

Hatalmas érdeklődés mutatkozott a mérkőzés iránt, már a kapunyitás előtt kígyózó sorok álltak a dunaszerdahelyi sportcsarnok előtt.
A mérkőzés során érvényesítette a papírformát a DAC, magabiztos játékkal rukkolt elő a Stomfa ellen. Az első néhány perc még sorosan alakult, de folyamatosan növelte előnyét a DAC, a szünetre pedig már 19:10-es eredmény alakult ki. A második félidőben sem változott a játék képe, a DAC folyamatosan növelte tetemes előnyét. A játékosok közül Pénzes Mónika remekelt, aki 12 gólt szerzett, ebből tízet a második játékrészben. Végül a DAC 43:18 arányban múlta felül a sereghajtó Stomfát, ezzel egy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt már bebiztosította bajnoki címét! A HC DAC történelmi sikert ért el, ugyanis még sosem nyerte meg a cseh-szlovák bajnokságot.

A lefújás után jöhettek az örömkönnyek, Juhos Kata csapatkapitány a pályáról mondott köszönetet a szurkolóknak az egész éves buzdításért.

MOL Extraliga, 21. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely-HC Tatran Stomfa 43:18 (19:10)

A DAC gólszerzői: Pénzes Mónika 12, Eliška Desortová 8, Juhos Kata 5, Kristína Pastorková 4, Da Silva, Erika Rajnohová 3-3, Natália Némethová, Sári Barbara, Bízik Réka 2-2, Kovács Noémi, Hornyák Bernadett 1-1.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.