A cseh Most otthonában is győzött, tovább menetel a HC DAC

By
Updated: február 25, 2023

Tovább folytatódik a HC DAC remek sorozata, a dunaszerdahelyi lányok a MOL Extraliga 18. fordulójában a cseh bajnok Baník Most otthonában arattak 29:38-as győzelmet. 

Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, ugyanis a 6. percben már 5:1 arányban vezetett a Most. Debre Viktor így már a találkozó elején időkérésre szánta el magát, ami meg is hozta a sikert, ugyanis a 11. percre 6:6-ra egyenlített a DAC. A folytatásban remekeltek a sárga-kékek, sorozatban érkeztek a gólok és hamar 6:10 lett az állás. Próbált felzárkózni a Most, folyamatosan szorosan alakult az eredmény, így a félidei szünetre 14:16-os állással vonultak a csapatok.


Fordulás után szorosan kezdődött a második félidő, fej-fej mellett haladt a két csapat egészen a 42. percig, amikor is a DAC elkezdett meglépni ellenfelétől. A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, az 51.percre már hat gólos volg a különbség, de két perc alatt nyolcra nőtt. A lefújásig nem változott a játék képe, a DAC végül 9 góllal múlta felül ellenfelét. Ezzel a dunaszerdahelyi gárda sorozatban hatodik bajnoki győzelmét aratta.

MOL Extraliga, 18. forduló:
DHK Baník Most – HC DAC 29:38 (14:16)
A DAC gólszerzői: Rajnohová 8, Élő 6, Juhos Desortová 5-5, Pastorková, Sári 4-4, Pénzes 3, Hornyák 2, Némethová 1.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.