Vincent Kompany a Bayern München új vezetőedzője

By
Updated: máj 30, 2024

Bejelentette új vezetőedzőjét a Bayern München, a csapat irányítását Vincent Kompany veszi át. 

Az egykori belga válogatott 2027-ig kötött szerződést a bajor együttessel.

Már az idény során eldőlt, hogy Thomas Tuchel távozik a Bayern kispadjáról, így a klubvezetők új tréner után néztek. A legesélyesebb utód Ralf Ragnick volt, aki jelenleg az osztrák válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, de végül nem vállalta a felkérést. A lehetséges utódok között szerepelt Xavi, Nagelsmann és Hansi Flick is, ráadásul Tuchel maradárásól is tárgyaltak a felek, de sikertelenül.

Végül Vincent Kompany lett a befutó. A 38 éves tréner az Anderlecht csapatánál kezdte menedzeri pályafutását, majd a csapat edzője lett. 2022-ben vette át az angol Burnley irányítását, amellyel 2023-ban feljutott az élvonalba, de egy év után kiesett. Mivel élő szerződéssel rendelkezett az angol együttesnél, sajtóhírek szerint a Bayern 12 millió euróért vásárolta ki.

Kompany az Anderlecht egyesületében nevelkedett, majd a a Hamburg együtteséhez igazolt. 2008-ban lett a Manchester City játékosa, amely mezében 11 évet szerepelt. Pályafutását nevelőegyesületében zárta le. Pályafutása során sok egyéb trófea mellett négy angol bajnoki címet is szerzett.

Fotó: fcbayern.de