Gulácsi Péter 2026-ig hosszabbított Lipcsében

By
Updated: máj 27, 2024

Gulácsi Péter hétfőn 2026. június végéig meghosszabbította szerződését klubjával, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipziggal.

A magyar válogatott kapus eddigi kontraktusa jövő nyárig volt érvényes.
A 34 éves Gulácsi 2015 óta a lipcsei csapat játékosa – a Red Bull Salzburgtól érkezett -, eddig 302 tétmérkőzésen szerepelt (összesen 27 146 percig), kétszeres Német Kupa-győztes (2022, 2023). A klub statisztikái szerint a tétmeccsek közül 95-ön nem kapott gólt. A hálóőr jelenleg az Európa-bajnokságra készül, amelyen a magyar együttes a házigazda németek csoportellenfele lesz. Az RB Leipzig idén negyedik lett a Bundesligában, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.


„Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítás – nyilatkozott a klub honlapján Gulácsi Péter. – Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket.“
A játékos hozzátette: úgy érzi, még van néhány igazán jó éve és vannak céljai. „Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt.“ – fogalmazott, kiemelve, hogy a családjával együtt nagyon jól érzik magukat Lipcsében, amely a második otthonukká vált.
„Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt“ – mondta Gulácsi Péter.

Fotó: RB Leipzig