Az amerikai D.C. United csapatához igazolt Eric Davis

By
Updated: august 3, 2023

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban folytatja pályafutását Eric Davis, a panamai hátvéd a D.C. United csapatához igazolt. 

A 32 éves panamai hátvéd 2015 szeptemberében igazolt a DAC csapatához és rövid idő alatt nemcsak a sárga-kékek, hanem az egész élvonal egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Erről az a tény is árulkodik, hogy a 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as szezon Legjobb tizenegyébe is bekerült. A 2018-as oroszországi FIFA világbajnokságon a Fortuna Liga egyetlen labdarúgójaként képviselte a szlovák élvonalat. Eric Davis 163 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC mezében és 18 gólt szerzett. Minden sorozatot figyelembe véve 195 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 20 gólt és 32 gólpasszt jegyzett.

Új csapatával egy éves szerződést kötött, további opcióval 2024-re és 2025-re. A D.C. United együttese az USA fővárosában, Washingtonban székel. Az MLS bajnoksága keleti és nyugati csoportban zajlik, a D.C. United a keleti csoport 15 csapatos táblázatának kilencedik helyét foglalja el 24 forduló után. Korábban magyar vonatkozása is volt a csapatnak, ugyanis 2017 és 2019 között Stieber Zoltán is szerepelt a D.C. United mezében.

„Eric egy veterán balhátvéd, aki minőséget, inteligenciát hoz a labda mindkét oldalára, továbbá magas szintű profizmust. Rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a panamai válogatottban, és izgatottan várjuk, hogy beépítsük a csapatba.“ – nyilatkozta Dave Kasper, a D.C. United elnöke.

Fotó: Eric Davis Instagram

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.