A bosnyák Zrinjski Mostar csapatában folytatja Andrija Balić

By
Updated: september 5, 2023

A bosnyák élvonalban folytatja pályafutását Andrija Balić, a horvát játékos a HSK Zrinjski Mostar együtteséhez igazolt. 

A horvát játékos három és fél év után távozott a DAC csapatától, viszont a Mostar együttesével az ősszel a Konferencia-ligában, ráadásul neves csapatok ellen szerepelhet.

A Mostar a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte a nemzetközi kupaszereplést. Az első körben az Urartu Jerevant búcsúztatva a második körben a pozsonyi Slovan ellen maradt alul. Az Európa-ligában az izlandi Breidablik együttesén túljutva a rájátszásban az osztrák LASK ellen végül búcsúztak, de az ősz folyamán a Konferencia-liga csoportkörében folytathatják szereplésüket. A sorsolás nem volt kegyes, ugyanis az EKL E-csoportjában az Aston Villa, a lengyel Legia és a holland AZ Alkmaar lesz az ellenfél. A HSK az elmúlt két év bajnoka, jelenleg hat forduló során csak két mérkőzést játszott.

A 26 éves középpályás a Hajdu Split neveltje, 2016-ban, 19 évesen igazolt az olasz Udinese együtteséhez. Kölcsönben megfordult a Fortuna Sittard és a Perugia csapatainál, majd 2020 februárjában került a DAC együtteséhez. Fél év kölcsönjáték után végleg a DAC játékosa lett, ahol 63 mérkőzésen 12 gólt és 8 gólpasszt ért el. A tavaszi idényt a Besztercebánya csapatánál töltötte, ahol 12 mérkőzést 5 gólt szerzett. Szerződése lejártával távozott Dunaszerdahelyről.

Fotó: HSK Zrinjski Mostar

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370