Súlyos büntetést kapott a Besztercebánya-DAC mérkőzésen hibázó játékvezető

By
Updated: marec 20, 2023

Súlyos büntetést kapott a Besztercebánya-DAC mérkőzésen hibázó játékvezető, Martin Dohál jó ideig nem fújhat mérkőzést a Fortuna ligában.

A szlovák labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága hétfői ülése során vizsgálta a Besztercebánya-DAC mérkőzésen történt játékvezetői hibákat. A találkozó során Martin Dohál játékvezető a második félidő hosszabbítása során követte el legnagyobb hibáját. A hazai Besztercebánya Franko révén gólt szerzett, de a bíró a gólt érvénytelenítette, ugyanis korábban Branislav Ľupták kézzel ért a labdához. Mivel a játékvezető még az előtt belefújt a sípjába, hogy a labda a kapuban kötött ki, így az esetet a VAR sem vizsgálhatta. Franko gólja ráadásul 2:3-as állásnál esett, ezzel a Dukla nem tudott egyenlíteni. Korábban viszont Dohál nem fúlt szabálytalanságot Pinto kézjátéka után.

Az eset nagy port kavart a szlovákiai sportsajtóban, az üggyel pedig a játékvezetői bizottság kiemelten foglalkozott. A döntés pedig megszületett, Dohál hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a büntetés letelte után pedig a harmadik ligában kezdi meg tevékenységét.

Martin Dohál az RTVS sportműsorának elmondta, hogy az elmúlt napok nagyon megviselték, sokan még a halálát is kívánták. A következő időszakban megpihen a futballtól, továbbá elnézést kért a Dukla játékosaitól.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.