Slovnaft Cup: Közel volt a bravúrhoz a Somorja, tizenegyesekkel jutott tovább a Slovan

By
Updated: marec 1, 2023

Megszorította a bajnok Slovant a Somorja, ennek ellenére a fővárosiak jutottak a legjobb négy közé a Slovnaft Cup sorozatában. Az 1:1-es rendes játékidő után tizenegyesek döntöttek, melyek során a Slovan bizonyult jobbnak.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, ugyanis a somorjaiak számára történelmi mérkőzésnek számított a Slovnaft Cup negyeddöntője, melyet ráadásul az aktuális bajnok ellen vívhatott.

Vladimír Weiss vezetőedző ezúttal a kezdőcsapatba jelölte Holman Dávidot, viszont több meghatározó játékos a cserepadon maradt.

A csallóközi együttes nem fogta vissza magát a Slovan ellen, az első perctől kezdve nekirontott ellenfelének, aminek meg is lett az eredménye. A 7. percben Szabó kapott egy labdát a hátvédek között, 20 méterről lövésre vállalkozott és nem hibázott – 1:0. A 25. percben ismét Szabó volt akcióban, remek indítás után kapura lőtt, de Trnovský védeni tudott. Egy perccel később veszélyeztetett a Slovan, egy elhibázott lestaktika után Adler próbálkozott, de fölé lőtt. A 41. percben egyenlített a Slovan, Barseghyan lövése a hálóban köttt ki – 1:1.

A 64. percben egy ellentámadás során Sharani kapott remek indítást, amivel kapura törhetett, lövését viszont Gyurákovics bravúrral védte. Egy perccel később talpra állt a közönség, ugyanis a somorja Owusu került hatalmas helyzetbe, balról megeresztett lövését viszont ezúttal Trnovský védte. Hiába volt papíron favorit a bajnok Slovan, a pályán abszolút nem lehetett érzékelni az osztálykülönbséget. Több, mint egy óra játék után a döntetlenre Weiss edző reagált, pályára küldte húzóembereit, Kuckát, Chakvetadzet és Aboubakarit is, majd ifjabb Weiss is játékba került. Az utolsó percben Juraj Ančic vezetőedző kapust cserélt, Gyurákovics Erik helyett Horváth Attila állt a kapuba. A lefújásig viszont az eredmény nem változott, így jöhettek a tizengyesek. Somorjai részről Nagy Péter, Csóka Bálint, Szolgai, a Slovan részéről Lichý, Kucka, De Marco és Weiss értékesítette a tizenegyest, így a Slovan jutott a legjobb négy közé.

STK Somorja – ŠK Slovan 1:1, tizenegyesekkel 2:4
Gólszerzők: Szabó (7.) ill. Barseghyan (41.)
Sárga lapok: Pančík (54.) – Agbo (57.)
1484 néző
Somorja: Gyurákovics – Pančík, Marič-Bjekič, Bahi, Yarosh – Baez (58. Nagy P.) – Csóka, Szolgai, Mojžiš (Freleťák), Owusu (74. Appiah) – Szabó
Slovan: Trnovský – Medveděv, Jarjué, Voet, Vernon – Agbo (83. Weiss), Lichý – Barseghjan (77. Čavrić), Holman (68. Kucka), Sharani (68. Chakvetadze) – Adler (68. Aboubakari)

Fotó: STK Somorja

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370