Két DAC játékos a Fortuna 2022/23-as idényének álomcsapatában

By
Updated: máj 21, 2023

A bajnokság végeztével vasárnap Szencen kihirdették a Fortuna liga legjobb kezdőcsapatát és további egyéni díjakat is átadtak. 

Egy nappal a bajnokság végeztével Szencen ünnepélyes keretek között hirdették ki a Fortuna liga 2022/23-as idényének legjobb játékosait. A legjobb tizenegyben a bajnok Slovan játékosai dominálnak, szám szerint hatan kerültek be a legjobbak közé. A legjobb kapus a zsolnai Ľubomír Belko lett, aki két szavazattal kapott többet a DAC kapusánál, Samuel Petrášnál. A hátvédsort Medveděv, Kashia és Lovat a Slovanból, Bartoš pedig Zólyombrézóból alkotja. A középpályára a Slovanból Čavrič, Kucka és ifj. Weiss mellett a DAC csapatából Káčer került. A támadó középpályás/támadó posztra Róbert Polievka került Besztercebányáról, a csatársort pedig a Fortuna liga legjobb góllövője, Nikola Krstović alkotja. 

A Fortuna liga legjobb játékosává ifj. Vladimír Weisst választották, aki Róbert Polievka  és Juraj Kucka előtt végzett az élen. A legjobb edző idősebb Vladimír Weiss lett, aki viszonylag nagy előnnyel előzte meg Adrián Guľa (DAC) és Roman Skuhravý (Zólyombrézó) kollégáját. A szurkolók díját és egyben a Fortuna liga személyiségért járó díjat Nikola Krstović kapta, a DAC támadója nagy fölényben végzett az élen. A bajnokság felfedezettje Trencsénből Artur Gajdoš lett, a fair-play díjat pedig Rózsahegy csapata kapta.

A legjobb kezdőcsapatot a Fortuna liga edzői, a Ligás Klubok Uniójának edzője, a szövetség képviselői szavazták meg.

A díjazottak: 
A legjobb játékos: ifj. Vladimír Weiss (Slovan)
A legjobb edző: id. Vladimír Weiss (Slovan)
A legjobb góllövő: Nikola Krstović (DAC) – 18 gól
Szurkolók díja: Nikola Krstović (DAC)
Az idény felfedezettje: Artur Gajdoš (Trencsén)
Fair-play díj: Rózsahegy
A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak
A legjobb aszisztens: Branislav Hancko

A Fortuna liga legjobb kezdőcsapata:
Kapus: Ľubomír Belko (Zsolny, 9 szavazat)
Hátvédsor jobbról: Jurij Medveděv (Slovan, 9), Guram Kashia (Slovan, 18), Marek Kristián Bartoš (Zólyombrézó, 10), Lucas Lovat (Slovan, 13)
Középpálya jobbról: Aleksandar Čavrič (Slovan, 16), Juraj Kucka (Slovan, 18), Miroslav Káčer (DAC 1904, 13), Vladimír Weiss (Slovan, 23)
Támadó középpályás: Róbert Polievka (MFK Dukla, 25 )
Támadó: Nikola Krstovič (DAC 1904, 23)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370