Hiába vezetett, kikapott Ukrajnától a szlovák válogatott

By
Updated: jún 21, 2024

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

A szlovákok kezdték jobban a mérkőzést, de a második félidőben fordítottak az ukránok, ezzel megszerezték első sikerüket a kontinensbajnokságon és életben tartották reményüket a nyolcaddöntőbe jutásra.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, E csoport:
Ukrajna-Szlovákia 2-1 (0-1)
Düsseldorf, 43 910 néző, v.: Michael Oliver (angol)
gólszerzők: Saparenko (54.), Jaremcsuk (80.), illetve Schranz (17.)
sárga lap: Jaremcsuk (84.)
Ukrajna: Trubin – Timcsik, Zabarnyij, Matvijenko, Zincsenko – Saparenko (Talovjerov, 92.), Brazsko (Szidorcsuk, 85.), Szudakov – Jarmolenko (Zubkov, 67.), Dovbik (Jaremcsuk 67.), Mudrik (Malinovszkij, 85.)
Szlovákia: Dubravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko (Obert, 67.) – Kucka, Lobotka, Duda (Bénes, 60.) – Schranz (Sauer, 86.), Boženík (Strelec, 60.), Haraslín (Suslov, 67.)

A mérkőzés elején a továbbjutásért játszó szlovákoknak adódtak komoly lehetőségeik, Anatolij Trubinnak pedig kétszer is nagyot kellett védenie, de a 17. percben már ő sem tudott segíteni. A tornát vereséggel kezdő ukránok rákapcsoltak, és a 34. percben csak a kapufa akadályozta meg őket az egyenlítésben.
A fordulás után is támadásban maradtak az ukránok, és viszonylag hamar betaláltak. A fölényük továbbra is kitartott, előbb ismét a kapufát találták el, majd a 80. percben Roman Jaremcsuk szép labdaátvételét és villanását követően már náluk volt az előny. A hajrában a szlovákok próbáltak egyenlíteni, de újabb találat nem született.
A két csapat most találkozott először világversenyen, korábban háromszor az ukránok, kétszer a szlovákok nyertek, három alkalommal pedig döntetlennel végződött a mérkőzésük.
A szlovákok az E csoport szerdai zárófordulójában a románokkal, míg az ukránok a belgákkal néznek szembe.

Fotó: Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images