Helyszínváltozás: A MOL Arénában rendezik a Somorja-Slovan Slovnaft Cup negyeddöntőt

By
Updated: február 14, 2023

Változás történt az STK Somorja kupamérkőzésének helyszínén, a kék-fehérek nem rendezhetik hazai pályán a Slovan elleni negyeddöntőt – közölte az STK honlapja.

Március 1-én rendezik meg a Somorja – Slovan Slovnaft Cup negyeddöntőt, a találkozó viszont új helyszínen zajlik. A biztonsági intézkedések miatt a Pomlé stadion nem alkalmat a mérkőzés megrendezésére, ezért a somorjaiak új pálya után néztek. Nem kellett messzire menni, ugyanis a DAC partnerklubjaként a MOL Arénában léphet pályára. Nem csak a helyszín, hanem a kezdési időpont is változik, az eredetileg tervezett 14:30 helyett 17:30 órától rajtol a mérkőzés.

A változásról a somorjai klub közleményben reagált:
„2023. február 14-én a somorjai Rendőrkapitányság Körzeti Osztálya és a somorjai Városi Hivatal értesített minket arról, hogy a nézők biztonságáért való aggodalmaik miatt nem ajánlják, hogy a mérkőzés a Pomlé stadionban kerüljön megrendezésre. A Szlovák Labdarúgó-szövetséggel való kommunikáció alapján ezért kénytelenek voltunk egy nagyobb biztonsági szintű stadionba áthelyezni a találkozót. Partnerklubunk, a DAC 1904 Dunaszerdahely segítőkészségének köszönhetően rövid időn belül megtaláltuk annak a lehetőségét, hogy az annyira várt összecsapást az eredeti napon, március 1-jén a MOL Arénában rendezhessük meg. A TV JOJ Šport csatorna (amely élőben közvetíti a mérkőzést) műsormenetrendjéhez igazodva a kezdési időpont 17:30 órára módosul, így mesterséges világítás alatt zajlik majd a meccs. A megtett erőfeszítéseink ellenére, beleértve az új lelátó és a hozzá tartozó infrastruktúra engedélyeztetését, hogy hazai környezetben rendezhessük meg ezt a történelmi mérkőzést, bízunk abban, hogy a fennálló helyzetben pont a MOL Aréna a lehető legjobb megoldás és szintén reméljük, hogy a szurkolóink, támogatóink így is kilátogatnak a somorjai labdarúgás ünnepi összecsapására. Mi közösen vagyunk az ŠTK. Hajrá, Somorja!“ – áll a somorjaiak nyilatkozatában.

Slovnaft Cup negyeddöntő:
Március 1., 17:30 Somorja-Slovan (MOL Aréna)

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370