Bajnoki címre tör a KFC Komárom, MONACObet néven folytatódik a II. liga

By
Updated: marec 1, 2024

Csaknem három hónap után folytatódik a II. liga, amely sok izgalmat hozhat tavasszal. Bajnoki címre tör a komáromi KFC, feljebb léphet a táblázaton a Somorja.

A bajnokság legfrissebb híre és egyben legnagyobb újdonsága, hogy ezentúl MONACObet néven fut tovább a második liga, ezzel egy fontos támogató csatlakozik a sorozathoz.

Élen a KFC Komárom telel, amely egyértelműen a bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. Radványi Miklós legénysége az őszi 17 forduló során 44 pontot szerzett, csak egy vereséget elszenvedve. A lilák az összes mérkőzésüket idegenben játszották, ugyanis a komáromi stadion építése miatt Vágsellyén találtak otthonra. Ennek ellenére remekül szerepeltek az ősz folyamán.

Nem veszi félvállról a feljutásért zajló küzdelmet a KFC, ugyanis több fiatal és tapasztalt játékos csatlakozott a kerethez. A távozó oldalon Magda (Kassa) és Antal (Miava) található. Érkezett a fiatal Nagy Sebastián (Naszombat), Dávid Ovšonka (Zólyombrézó) és Eszékről Nikola Janjič. Rajtuk kívül érkezett Boris Turčák Kassáról, aki az előző idényben már egyszer kiharcolta a feljutást, továbbá a 35 éves támadó, Jakub Sylvestr. Főleg Sylvestr leigazolása lehet nagy nyeremény, ugyanis a támadó rengeteg külföldi tapasztalattal rendelkezik, továbbá kétszeres szlovák és horvát bajnok.

Nyolc felkészülési mérkőzést játszott a KFC, ebből öt alkalommal győztesen hagyta el a játékteret, egy döntetlen és két vereség született. A két vereség az utolsó két mérkőzésen esett, de Radványi Miklós elmondása szerint az eredmények a felkészülés alatt nem kerültek előtérbe.

A 13. helyről várják a folytatást Somorján, ahol új vezetőedzővel kezdik a tavaszt, a csapat irányítását az észt Vladimir Vassiljev vette át. A keret nagyobb változáson ment keresztül. Távozott a korábbi csapatkapitány, Nagy Péter, rajta kívül nem folytatja kék-fehér mezben Lukáš Szabó, és Jakub Čunta sem. Érkezett viszont kölcsönbe Csóka Bálint Győrből, Záhradník, Krivokapič és Vidnyánszky pedig a DAC csapatától. Főleg Krivokapič lehet fontos láncszem a támadósorban, ugyanis ősszel már hét gólt szerzett. A somorjaiak kilenc mérkőzést játszottak, 3-3 győzelemmel, döntetlennel és vereséggel.

MONACObet liga, 18. forduló:
Március 2., 14:30: Liptószentmiklós-Komárom
Március 3., 10:30: Somorja-Tőketerebes

Fotó: KFC Komárom

https://www.facebook.com/events/828403835283370