A KFC Komárom csapatával játszik felkészülési mérkőzést a szlovák válogatott

By
Updated: máj 24, 2024

Az élvonalba frissen feljutó KFC Komárom csapatával játszik felkészülési mérkőzést a szlovák labdarúgó-válogatott – közölte a szövetség honlapja.

A szlovák válogatott május 23-án egy nem hivatalos négynapos edzőtáborral kezdte meg a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra. A somorjai X-Bionic sportközpontban zajló edzőtáborban azok a játékosok kaptak meghívást, akik számára már véget ért az idény. A meghívott játékosok között több olyan fiatal játékos is található, akik már korábban a bővebb keretben illetve a tartalékok között kaptak helyet. Így került a keretbe a Mezőkövesd és a DAC játékosa, Szolgai Máté, akinek lehetősége nyílt megmutatni tehetségét.

Mivel Francesco Calzona szövetségi kapitány még a hétvégén a Nápoly csapatával bajnoki mérkőzést vív, így az edzőtábort Marek Hamšík vezényli. Ahogy elmondta, az edzőtábor célja, hogy formában tartsa a játékosokat és ne essenek ki az edzések ritmusából. A szövetségi kapitány hiánya sem okoz problémát a felkészülésben, ugyanis a tréninget videóra veszik, melyet Calzona azonnal megkap.

Külön érdekesség, hogy a válogatott május 26-án vasárnap, a II. liga friss bajnokával, a KFC Komárommal méri össze erejét. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik a somorjai központban, így mindkét csapatban különböző taktikai variációkat is kipróbálhatnak. A somorjai edzőtábor négy napig tart, a válogatott hivatalos felkészülése május 31-én rajtol az osztrák Bad Erlachban. Minden bizonnyal a csapattal tart Bénes László és a kapusedző, Novota János. Ausztriában San Marino, majd Nagyszombatban Wales válogatottja vár Francesco Calzona csapatára.

A szlovák válogatott a németországi Európa-bajnokságon az E-csoportban Belgium, Románia és Ukrajna csapatával mérkőzik.