A Kassa csapatához igazolt Eric Davis

By
Updated: február 6, 2024

Az FC Kassa csapatában folytatja pályafutását Eric Davis, a panamai hátvéd szabadon igazolhatóként érkezik a sárga-kékekhez.

A panamai játékos jelenleg az idény végéig kötelezte el magát a kassai csapathoz. „Örülünk, hogy Eric csatlakozott a csapatunkhoz. Mindenki tudja, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezik a szlovák élvonalból és Panama válogatottja is. Úgy gondolom, hogy mi tudunk neki segíteni, és ő is tud nekünk, főleg, ha van egy sérült játékosunk ezen a poszton. Reméljük, mindkét fél elégedett lesz, és hosszabb ideig tudunk együttműködni. Az öltözőben szükségünk van a profi hozzáállására és a rutinjára, mert a következő néhány hónap nagyon nehéz lesz.“ – részletezte az átigazolást Farkas Balázs, a klub sportigazgatója.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy újra Szlovákiában lehetek. A dunaszerdahelyi nyolc évem alatt a helyi futballközeg a szívemhez nőtt, és nagyon örülök, hogy felvehetem a kassai mezt. Hiszem, hogy jól fogok szerepelni a sárga-kék mezben, és együtt megmentjük az első osztály a Kassa számára.“ – nyilatkozta a klub honlapján Eric Davis.

A 32 éves balhátvéd 2015 szeptemberében igazolt a DAC csapatához és rövid idő alatt nemcsak a sárga-kékek, hanem az egész élvonal egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. EA 2018-as oroszországi FIFA világbajnokságon a Fortuna Liga egyetlen labdarúgójaként képviselte a szlovák élvonalat. Eric Davis 163 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC mezében és 18 gólt szerzett. Minden sorozatot figyelembe véve 195 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 20 gólt és 32 gólpasszt jegyzett.

2023 nyarán az amerikai MLS-ben szereplő DC United csapatához írt alá, ahol 8 bajnoki és 1 kupamérkőzésen lépett pályára.

Fotó: FC Kassa

https://www.facebook.com/events/828403835283370