A DAC többet ajánlott Róbert Polievkáért, mint a Slovan

By
Updated: marec 2, 2023

Az átigazolási időszak lejárta után még előkerül néhány nyilatkozat, melyből megtudhatjuk, a csapatok mely játékosok iránt érdeklődtek a Fortuna ligában.

A tél folyamán nagy kérdés volt, hol folytatja tavasszal a Besztercebánya támadója, Róbert Polievka. Az érdeklődés tovább nőtt, amikor a 26 éves támadó az első két tavaszi fordulóban négy gólt is szerzett, ezzel a góllövő lista élére állt. A sajtó két csapatot emlegetett a játékossal kapcsolatban, mégpedig a Slovant és a DAC együttesét. Ezzel kapcsolatban a Dukla tulajdonosa, Peter Krnáč a Šport napilapnak árult el több információt.

„Az átigazolás decemberben volt aktuális, amikor tárgyalásokat folytattunk a Slovan csapatával. Előzetesen meg is egyeztünk néhány feltételben. Meg kell mondanom, hogy a sajtóban megjelent 800 ezer eurós összeg túl volt árazva és nem volt reális. Januárban nem érkezett konkrét ajánlat a Slovantól, ezért lezártuk a témát. Viszont az átigazolási időszak zárása előtt egy másik klub érdeklődött nagyon aktívan, mégpedig a DAC. Egy héttel a piac zárása előtt nagy érdeklődést mutatott. Végül mégis úgy döntöttünk, nem engedjük el. A DAC ajánlata jóval magasabb volt, mint amit Slovan ajánlott. Viszont ekkor már a játékossal közösen megegyeztünk a folytatásban, ezért az elsődleges célunkra fókuszálunk, ami a felsőház. Polievka iránt megnőtt az érdeklődés, már külföldről is. A tavaszi idény után leülünk, ugyanis a klub és a játékos célja is külföldre igazolni.“ – árulta el egy interjúban a napilapnak Peter Krnáč.

Róbert Polievka a Dukla neveltje, 2015 nyarán igazolt a DAC csapatához, ahol két idény alatt 48 mérkőzésen lépett pályára. Ez idő alatt 3 gólt és 5 gólpasszt szerzett. Két év után kölcsönbe Zólyombrézóba, majd 2017-ben Zsolnára került. 2018-ban igazolt ismét a Besztercebánya csapatához, ahol a jelenlegi idényben 20 mérkőzésen 12 gólt és 4 gólpasszt szerzett.

Fotó: mfkdukla.sk

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370