A cseh élvonalbeli FK Teplice csapatában folytatja Zsigmond Kevin

By
Updated: júl 5, 2024

A cseh élvonalbeli FK Teplice csapatához igazolt Zsigmond Kevin, aki az elmúlt idényt a bősi együttesnél töltötte.

Tovább folytatódik a nagymagyari Zsigmond Kevin mesebeli álma, aki a cseh élvonalbeli Teplice csapatához igazolt. A 26 éves játékos a felkészülés eleje óta a cseh együttessel edzett, teljesítményével pedig meggyőzte a klubvezetőket, akik leigazolták a támadót.

„Tudtunk Kevin futballadottságairól, a kérdés az volt, hogy fizikálisan hogyan viseli majd a megterhelő edzési folyamatot, de még ebben is fokozatosan alkalmazkodik, ezért döntöttünk úgy, hogy adunk neki egy esélyt” – nyilatkozta a klub honlapján Štěpán Vachoušek sportigazgató.

A csallóközi játékos már korábban felhívta magára a figyelmet, az elmúlt idényben 28 gólt szerzett a negyedik ligás Bős színeiben. „Már a tavaszi válogatott szünet alatt is elhívtuk egy rövid vizsgálatra. Akkor is felkeltette a figyelmünket és megegyeztünk, hogy kipróbáljuk a nyári felkészülés során.“ – folytatta a sportigazgató.
Kevin elsősorban a harmadik ligás B csapatban fog játszani, hogy újabb lépéseket tegyen a pályafutása során. „Lépésben fogunk haladni. Az A csapat játékosa lesz, de mérkőzéseket először főleg a B-csapatban fog játszani.“ – mondta Vachoušek.

Természetesen a szerződés aláírását követően maga Zsigmond Kevin is örömét fejezte ki. „Nagyon sokat jelent számomra, hogy kapok egy ilyen lehetőséget! Az álmom valóra vált, és ez óriási dolog számomra, megpróbálom meghálálni a bizalmat. A fiúk és az edzői stáb is nagyon jól fogadott, otthon érzem itt magam. Láttam a szurkolókat a tavalyi szezonban készült felvételeken, és fantasztikusak, úgyhogy nagyon várom őket is” – fejezte ki érzelmeit a csallóközi támadó!

Fotó: FK Teplice