Juhos Kata a MOL Liga, Bízik Réka pedig Szlovákia legjobb játékosa

By
Updated: jún 2, 2023

Szlovákia legjobb női kézilabdázója 2022-ben Bízik Réka, taroltak a díjátadón a HC DAC játékosai. 

Június 2-án, pénteken hirdették ki a Szlovák Kézilabda-szövetség ankétjának díjazottjait, vagyis az elmúlt év legjobb kézilabdázóit.

Számunkra a HC DAC révén a női kézilabdázók sorozata volt érdekes. Szlovákia legjobb női kézilabdázója 2022-ben a DAC játékosa, Bízik Réka lett, aki először nyerte el ezt a kitüntetést. A naszvadi származású játékos a nemrég lezárult 2022/23-as idényben történelmi sikereket ért el a HC DAC csapatával, ugyanis a MOL Extraliga mellett a szlovák bajnoki címet is begyűjtötte. „Meglepett az elismerés, nem számítottam rá, hogy az ankétban nyerni fogok, de nagyon hálás vagyok a bizalomért, amit a szavazóktól kaptam.“ – nyilatkozta a szövetség honlapján Bízik Réka.

A MOL Extraliga szlovákiai csapatai közül megválasztották a legjobb játékost is, aki szintén a HC DAC keretéből került ki. A MOL Extraliga legjobb játékosa a DAC csapatkapitánya, Juhos Kata lett.

Szintén megválasztották a legjobb kezdőcsapatot is, a hét játékos között több ismerős név található. Kapus poszton bekerült a DAC korábbi és a Dunaújváros jelenlegi játékosa, Oguntoye Viktória, továbbá a sárga-kékektől Bízik Réka, Mosonmagyaróvárról pedig Lancz Borbála.

A legjobb női kezdőcsapat: 

kapu Oguntoye Viktória (HC DAC – Dunaújvárosi Kohász KA) – bal szélső Bízik Réka (HC DAC), bal összekötő Adriána Holejová (Nagymihály – OGC Nice Côte d’Azur Handball), irányító Vladimíra Bajčiová (Nagymihály – Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), beállós Nikoleta Trúnková (Nagymihály – Kisvárdai KC), jobb átlövő Lancz Borbála (Mosonmagyaróvári KC), jobb szélső Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Vágsellye)

A MOL Liga legjobb játékosa 2022-ben: Juhos Kata (jobb szélső, HC DAC)

Szlovákia legjobb játékosa 2022-ben: Bízik Réka (bal szélső, HC DAC)

Fotó: HC DAC Facebook

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370