A Kassai Béke Maratont teljesítették a Bősi Futóklub tagjai

By
Updated: október 2, 2023

Újabb eseménydús hétvége van a Bősi Futóklub tagjai mögött, akik ezúttal maratoni távot teljesítettek. Öt futó Kassán állt rajthoz, hogy megtegye a csaknem 43 kilométert. 

A részletekről a klub elnöke, Király Mátyás számolt be. „Maratoni hétvégén van túl a csapatunk pár tagja, akik a 100. Kassai Béke Maratonont próbálták ki. Ez egy olyan nap volt, amikor a régen meghatározott célok elérhető közelségbe kerültek, és az álmok valóra válhattak. Elmondhatjuk, hogy mindannyian sikerrel jártak. Most térült meg és mutatott világos eredményt az a sok befektetett idő és energia, amit az egész év során a futásra és a megfelelő mennyiségű edzésre fordítottak.
Miután elkészültek és felöltöztek a várható meleg időjáráshoz, elsétáltak oda, ahol többezer ember indult el egy 42,2 kilométeren át tartó városnéző körútnak is tekinthető távra. Rekord részvétel 5511 ember futotta a maratont. Kisebb csoportokra oszlottak fel, mindenki megkereste a neki megfelelő rajtzónát és ott elfoglalta a helyét. Itt elvégezték a szükséges bemelegítést és izgatottan várták a rajt pillanatát.
Voltak köztük elsőbálozók is és „veterán“ maratonisták is egyaránt. Bittera Norbert mint szurkoló buzdította a csapatot. A maratoni táv teljesítői Kun Meton Martina, Jakus Dezső, Képesi Attila, Janák Béla. Somogy Pál az első hivatalos maratonját teljesítette, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk. Hatalmas gratuláció a csapatnak.“ – zárta Király Mátyás.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.