Üres B-közép előtt győzött a Zsolna ellen a DAC

By
Updated: marec 16, 2024

A B-közép támogatása nélkül győzött a DAC a Zsolna ellen 2:1 arányban a Niké Liga rájátszásának 2. fordulójában. A mérkőzésen háromszor is közbelépett a videobíró, végül a sárga-kékek Brunetti és Trusa góljával múlták felül a második helyezett Zsolnát.

A megszokott, felfokozott hangulat nélkül zajlott a DAC-Zsolna találkozó. A sárga-kékek szurkolói bojkottálták a szurkolást, így a hazai B-közép ezúttal üres maradt. Így minden morajlást hallani lehetett a stadionban, nem volt a megszokott szurkolás.

Az első helyzet a DAC előtt adódott már az 5. percben, Vitális végzett el szabadrúgást 20 méterről, de a labda fölé szállt. A 12. percben viszont hatalmas lehetőség adódott a Zsolna előtt. Bile használta ki gyorsaságát a bal oldalon, beadását jambor a kapu mellé lőtte. A 21. percben Kone betalált, de a videobíró szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A 27. percben Herc remek labdával ugratta ki Andzouanát, akinek lövését Belko parádésan védte. Három perccel később Trusa éles szögből leadott lövése szállt fölé. A félidő végén a zsolnaiak voltak aktívabbak, de helyzetet nem tudtak kialakítani.

A második félidő eleje a videobíróról szólt. A 48. percben Iľko talált a hálóba, de les miatt érvénytelenítették a találatot. Az 53. percben Vitális szöggletét Trusa tolta meg, az érkező Brunetti pedig kapura fejelt. A labdát Belko kapus már a gólvonal mögött tudta csak megfogni. A VAR érvényesnek találta a gólt – 1:0. A 63. percben egyenlített a Zsolna, Minárik a tizenhatosról leadott lövése a hálóban kötött ki – 1:1.  A 77. percben ismét vezetést szerzett a DAC, Goure remek labdával ugratta ki Trusát, aki a kifutó Belkot átemelve a hálóba talál – 2:1. A mérkőzés és a 9 perces hosszabbítás végéig már gól nem esett, a DAC három mérkőzés után ismét győzelemmel zárt.

Niké Liga, 2. forduló:
FC DAC – MSK Zsolna 2:1 (0:0)
Gólszerzők: Brunetti (53.), Trusa (77.) ill. Minárik (63.)
Sárga lapok: Kone (41.), Dimun (70.), Munoz (90.)
Játékvezető: Marhefka – Bednár, Kmec – 4.638 néző
DAC 1904: Popović – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (69. Yapi, 82. Kaša)) – Herc, Dimun, Vitális (+90. Káčer) – Trusa, Koné (69. Goure)
Zsolna: Belko – Minárik, Stojchevski (78. Adang), Ndjeungoue – Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček – Iľko (71. Wa Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)