Ukrán válogatott hátvéddel erősít a DAC

By
Updated: február 7, 2024

Ukrán hátvéddel erősít a DAC, a sárga-kékek csapatában folytatja Taras Kacharaba – közölte a klub honlapja.

A 29 éves középhátvéd a Karpaty Lviv és a Sachtar ifjúságában nevelkedett, ahonnét 2018-ban a cseh Liberec együtteséhez került, ahol 97 mérkőzésen lépett pályára. 2022-ben igazolt a prágai Slavia gárdájához, ahol 78 mérkőzésen kapott lehetőséget. A Slavia mezében egy bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Kacharaba tagja volt az ukrán válogatott korosztályos csapatainak, a felnőttek között 2021-ben mutatokzott be és azóta három mérkőzésen lépett pályára. A DAC csapatával két és fél éves szerződést írt alá, a 2026-os idény végéig.

„Taras rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Vezéregyéniség, akivel azonnali erősítésként számolunk. Egy gyors középső védőről van szó, aki képes feljebb lépve is jól futballozni és a magas letámadásnál a csapat segítségére lenni. Nagyon boldogok vagyunk, amiért a Slaviánál eltöltött időszaka után Taras a mi ajánlatunkat fogadta el. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – részletezte az átigazolást a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

„Az idény elején megsérültem, kevesebbet játszottam, ráadásul a szerződésem is lejárt, ezért úgy éreztem, változásra van szükségem. Két ajánlatom volt: az egyik a koreai bajnokságból, a másik a DAC-tól. Dunaszerdahely mellett döntöttem, mert mentalitásban közelebb áll hozzám és mindig a legmagasabb célokat tűzi ki maga elé, akárcsak a Slavia. Bízom benne, hogy mindannyian jó munkát végzünk majd és új szintre emeljük a klubot. Energiával telten és motiváltan érkezem, hogy a gárda segítségére legyek.“ – vázolta fel érkezésének részleteit Taras Kacharaba.

Fotó: FC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370