Történelmi mérkőzés előtt a DAC, a játékosok a vérüket adják a pályán

By
Updated: máj 5, 2023

Történelme legfontosabb mérkőzése előtt a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga rájátszásának 8. fordulójában a Slovan csapatát fogadják a MOL Arénában. A rangadó eldöntheti a bajnoki cím sorsát, ebben a szellemben készül a két csapat.

A mérkőzés előtt Jan Van Daele sportigazgató, Adrián Guľa vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány részletezte a csapat helyzetét.

A sportigazgató szerint nagy mérkőzés vár a csapatra és a klubra. „Ez egy történelmi mérkőzés. Ha egy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi, hogy leszünk idén májusban, azt mondhatom, hogy a bajnoki címért küzdünk, több mint 12 ezer néző előtt. Igazi ünnep lesz mindenki számára és nagy nap a klub életében. Remélem, pozitív eredmény születik, habár az elmúlt időszakban voltak apróbb problémáink. Nagyon örülök, hogy a bajnoki címért küzdhetünk.“ – zárta Jan Van Daele.

A csapaton belüli energia napról napra növekszik, a vezetőedző szerint pedig mindent megtesznek a győzelemért. „Nap nap után megyünk, az energia a csapatban növekszik. Ha eljön a mérkőzés, megnő a koncentráció a teljesítményünkre. Több gólt kell szereznünk, mint az ellenfél, ez tiszta matematika. Éreznünk kell a tüzet, a győzelem utáni vágyat, ráadásul a nézők is sok energiát adnak. Mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk. Örülünk, hogy a bajnokság jelenlegi fázisában egy ilyen mérkőzésre készülhetünk egy kiváló csapat ellen. A mérkőzés során az egyedüli célunk a győzelem.“ – vázolta fel Adrián Guľa, aki elmondta, hogy Risvanis a nagyszombat ellen megkapta ötödik sárga lapját, így Zólyombrézóban nem játszhatott, de egy kisebb sérülés is közbeszólt. Gavrič már futóedzéseket végez, viszont játéka még kérdéses, ahogy Blackman szereplése is. Sárga lapos eltiltás miatt Dimun és Mendez sem léphet pályára.

A Zólyombrézó elleni vereség után a játékosok megbeszélték a hibákat, a Slovan ellen pedig a játékosok a vérüket is adják a pályán. „A Zólyombrézó után sikerült a fejeket kitisztítani, átbeszéltük, hogy mit kellene másképp csinálnunk. Mindenki motivált, elszánt, hogy ezt a lépcsőfokot megugorjuk. Tudjuk, hogy mit nyerhet a közönség, a klub ezzel a mérkőzéssel. Mindenki nagyon motivált és mindenkinek át kell érezni, hogy ez a meccs több, mint az elmúlt mérkőzések. Tudjuk, hogy teltház lesz, nagyon sokan fognak szurkolni nekünk. Mindenki a vérét adja a pályán, most nem lehet fáradtságot érezni. Minden játékos ezeket a meccseket várja. Ha valamit el akarunk érni, a riválist le kell győznünk. Úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerjünk és itthon tartsuk a három pontot.“

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370