Szurkolói szemmel a DAC-ról

By
Updated: september 26, 2023

Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve, amely a szerző második kötete és a DAC-cal kapcsolatos élményeit, gondolatait foglalja össze 96 oldalon.

„Szurkolóknak egy törzsszurkolótól, akinek a szívében ott van a DAC. Talán így lehetne összefoglalni ennek a kis kötetnek a lényegét, amelyben Karaffa Attila elénk tárja a DAC-életérzést, a csapatáért drukkoló rajongó szerteágazó gondolatait. Jó szívvel ajánlom ezeket a sorokat minden DAC-os szurkolónak, de mindenki másnak is, akit érdekel a futball világa” – írja a könyv ajánlójában Radványi Miklós, a DAC legendás játékosa, majd később edzője.

Attila gyermekkorától egészen napjainkig eleveníti fel a sárga-kékkel fémjelezhető emlékeit, beleértve a legnagyobb sikereket és azon szomorú pillanatokat is, amikor nem a fociról, hanem a rendőrök támadásáról vagy éppen a szlovák szurkolói atrocitásoktól volt hangos a lelátó, valamint a sajtó.

A hangsúly viszont nem ezeken, sokkal inkább a DAC nyújtotta életérzésen, barátságon és a focin van a kiadványban, amely a szerző Felvidéki szemmel című első kötetéhez hasonlóan egy-egy fotó mellett történeteket mesélve kíséri végig az olvasót a anekdoták vagy éppen egykori beszámolók segítségével.

„Dacolunk a Felvidéken minden értelemben. A bajnokságban, a közéletben és sokszor egymással is. Mégis a DAC lett az összetartozásunk egyik jelképe is” – írja Attila, és éppen ezért a kiadvány több mint egy szurkolói vallomás, hanem felvidéki helyzetjelentés is a korról, amelyben élünk.

A könyv megrendelhető az info@karaffaattila.sk e-mail címen vagy a +421 918 220 408-as telefonszámon. Megvásárolható Dunaszerdahelyen a Turul Bárban a Csallóköz utcában, a Robi ABC-ben és a Családi Könyvklub üzleteiben. Ára 9,- euró. A könyv megvásárlása jótékonyt célt szolgál, amelyből a szerző egy mozgáskorlátozott gyermek gyógykezelését támogatja majd.

https://www.facebook.com/events/828403835283370