Szlovák és magyar tehetséget igazolt a DAC

By
Updated: február 22, 2023

Két fiatal játékos érkezését jelentette be a DAC, a sárga-kékekhez igazolt Vidnyánszky Mátyás és Zoran Záhradník – közölte a klub honlapja.

A 17 éves Vidnyánszky Mátyás Debrecenben kezdte pályafutását, majd az Olasz Focisuli és az Újbuda FC után igazolt Győrbe, ahol egy évet töltött. Tavaly az NBII-ben szereplő Szentlőrinc játékosa lett, ahol a másodosztályban 20 mérkőzésen lépett pályára. A DAC csapatával 2025 nyaráig kötött szerződést, tavasszal a somorjai farmcsapatban kap lehetőséget.

Vidnyánszky Mátyás

„Matyi egy tehetséges labdarúgó, aki már fiatalon bemutatkozott a professzionális futball világában. A múltban megfordult a Győr akadémiáján is, és az onnan való távozása után kapcsolatban maradtunk. A játékos szeretett volna a projektünk részese lenni. Célunk, hogy mihamarabb felkészítsük a professzionális labdarúgásra. A mi edzésfolyamatunkban gyakorol majd és azzal számolunk, hogy a Somorja mezében már tavasszal pályára lép a másodosztályban” – értékelte Vidnyánszky átigazolását Jan Van Daele sportigazgató.

A DAC az átigazolási időszak utolsó napján is húzott még egy váratlant, ugyanis sikerült megszereznie a tehetséges szlovák támadót, Zoran Záhradníkot.
A 17 éves játékos a Nagymihály neveltje, ahol már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között. Rövid pályafutása alatt már 15 mérkőzésen lépett pályára a szlovák első osztályban.

„Zoran korosztálya egyik legtehetségesebb szlovák játékosa. Az elsődleges célunk, hogy beillesszük az edzésfolyamatunkba és hogy a lehető legjobban felkészítsük a felnőtt labdarúgásra. Az elkövetkező négy hónapban az A-csapatunkkal fog edzeni és a váltakozó pályára lépési lehetőségnek köszönhetően a somorjai farmcsapat színeiben futballozik majd” – vázolta fel Záhradník átigazolását Jan Van Daele. A fiatal játékos a szezon végéig kölcsönben szerepel a DAC csapatánál, amelynek vételi opciója van a tehetséges támadóra.

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370