Szerződést hosszabbított a DAC csapatával Csinger Márk

By
Updated: september 21, 2023

Szerződést hosszabbított a DAC csapatával Csinger Márk, a magyar hátvéd 2027 nyaráig kötött új szerződést a sárga-kékekkel. 

A 20 éves hátvéd az MTK csapatában nevelkedett, majd 16 évesen az olasz SPAL gárdájához igazolt. 2022 nyarán került a DAC csapatához, ahonnét egy éves kölcsönjátékra igazolt az ETO együtteséhez. A jelenlegi idény során 6 bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára. Eredeti szerződése 2025-ig szólt, a kontraktust további két évvel, 2027 nyaráig hosszabbították meg.

„Nagyon boldog vagyok, amiért a klub ennyire bízik bennem. Erre egyúttal kötelezettségként és annak a jeleként tekintek, hogy a DAC a jövőben is számít a szolgálataimra, ami nagyon kellemes érzés. Az első szerződésem aláírása óta eltelt tizennégy hónap alatt sok minden történt és bízom benne, hogy az elkövetkező években is sok csodálatos pillanatot élünk majd meg” – nyilatkozta a klub honlapjának Csinger Márk.

„Márk 2022 nyara óta tagja a klubjainknak, amikor is a SPAL csapatától a DAC-hoz igazolt. Megegyeztünk vele és a képviselőivel, hogy az ETO-n keresztül egyengetjük az útját. Győrben remek benyomást keltett játékával és megmutatta a keménységét, a karakterét, a vezetői képességeit és az elkötelezettségét. Mindezeknek köszönhetően rögtön a felnőtt labdarúgásban eltöltött első évében csapatkapitány lett. Ha most visszatekintünk erre, biztosan nem véletlenül történt így. A szezon közben elszenvedett néhány sajnálatos sérülés és a nyári, közel sem tökéletes felkészülés ellenére beverekedte magát együttesünk kezdőcsapatába és hétről hétre bizonyítja, mire képes. Örülünk, hogy sikerült szerződést hosszabbítanunk Márkkal és nagyon várjuk a közös fejlődést” – részletezte a szerződést hosszabbítást Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.