Polievka volt a Dukla nyerőembere, kikapott hazai pályán a DAC

By
Updated: august 26, 2023

Elszenvedte első idei vereségét a DAC, a sárga-kékek a Niké Liga 5. fordulójában a Besztercebánya ellen maradtak alul 1:2 arányba. 

Az első lövés a vendégek lábáról jött, a 6. percben Polievka 23 méterről próbálta ki Popović figyelmét. A hazai oldalon a 9. percben egy szöglet után Csinger fejelt mellé. A 13. percben állva tapsolt a MOL Aréna, a szurkolók molinóval búcsúztak Kalmár Zsolt csapatkapitánytól. A 21. percben Gavrić végzett el szabadrúgást 22 méterről, de a labdát a kapu fölé küldte. A 28. percben Herc is megpróbálkozott egy lövéssel, de 25 méterről szintén mellé lőtt. Az első félóra kevés helyzetet, de annál nagyobb küzdelmet hozott a két tizenhatos között. A félidő legfontosabb pillanata a 40. percben érkezett. Risvanis a tizenhatoson belül szabálytalankodott Rymarenkoval szemben, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Polievka lövését viszont Popović bravúrral védte.

A második félidő jobban kezdődött a DAC számára, meg is lett a vezetés. Az 53. percben Andzouana adott remek labdát Gavrićnak a tizenhatos vonalán, aki jobbal a hálóba talált – 1:0. Nem tartott sokáig a DAC előnye. Az 58. percben Polievka az alapvonalról passzolt Rymarenkonak, aki balról a kapuba talált – 1:1. Az egyenlítő gól után feléledt a Dukla, aminek meg is lett az eredménye. A 74. percben egy rossz passz után Polievka szerezte meg a labdát a DAC térfelén, majd Csinger és Risvanis mellett elmenve a hálóba talált – 1:2. A Dukla második gólja megfogta a DAC csapatát. Hiába támadtak a sárga-kékek, nem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára.

Niké Liga, 5. forduló:
FC DAC – MFK Dukla Besztercebánya 1:2 (0:0)
Gólszerzők: Gavrić (53.) – Rymarenko (58.), Polievka (74.)
Sárga lapok: Risvanis (40.), Andzouana (50.), Pinto (+90.) – Godál (20.)
Játékvezető: Kráľovič – Pozor, Vitko – 5.635 néző
FC DAC: Popović – Pinto, Risvanis, Csinger, Andzouana – Káčer (77. Čermák), Dimun (87. Vitális), Herc – Ramadan (61. Niarchos), Trusa (77. Veselovský), Gavrić (87. Záhradník)
MFK Dukla: Hruška – Migaľa (83. Pišoja), Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Ľupták, Richtárek (79. M. Hlinka) – Rymarenko (90. Depetris) – Acosta (90. Joao Silva), Polievka (83. Slebodník)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.