Piros lap és DAC vereség Trencsénben

By
Updated: september 2, 2023

Trencsénben sem termett babér a DAC számára a Niké liga 6. fordulójában, ugyanis a sárga-kékek egy gólos vereséggel zárták a mérkőzést. Az összecsapást két piros lap is tarkította, a hazai Ibrahim mellett Risvanis is a kiállítás sorsára jutott. 

Aktívan kezdtek a hazaiak, agresszív játékkal rukkoltak elő a DAC ellen. A 14. percben Kozlovský találta meg remek labdával Kupusovićot, aki kapura lőtt, a próbálkozást Csinger a gólvonalon állította meg. A 22. percben Risvanis Soares ellen szabálytalankodott a tizenhatos előtt, amiért a DAC védője piros lapot kapott. A szabadrúgás végül a sorfalon végződött. A sárga-kékek csaknem 70 percet voltak kénytelenek emberhátrányban játszani. A 25. percben Niarchos helyett Kaša állt játékba, így reagált Adrián Guľa a kiállításra. Az emberelőny meghozta a trencséniek kedvét, többet birtokolták a labdát, a DAC pedig a biztos védekezésre fókuszált. A 42. percben Bondarenko fejesét Popović bravúrral védte, két perccel később egy szöglet után ismét a trencséni játékos fejelt a kapufa mellé.

Jól kezdte a második félidőt a Trencsén, a 49. percben Gongo beadása után Soares lőtt egyből fölé. A helyzet után viszont aktívabb lett a DAC, de helyzetbe nem került. A 65. percben Kmeť távoli lövéssel lepte meg Popović kapust, aki szögletre mentett. A 69. percben vezetést szerzett a Trencsén. Ibrahim találta meg remek labdával Kmeťet a tizenhatos vonalán, aki jól helyezett lövéssel a hálóba talált – 1:0.  A vezető találat megfogta a DAC játékát. A 82. percben Ibrahim Herc ellen szabálytalankodott, amiért megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. A hosszabbítás harmadik percében Bariš eresztett meg egy lövést, ami a kapufán csattant.

Niké liga, 6. forduló:
AS Trencsén – FC DAC 1:0 (0:0)
Gólszerző: Kmeť (69.)
Sárga lapok: Ibrahim (80.), Ibrahim (82.), Bariš (89.) – Trusa (39.), Káčer (60.), Čermák (76.), Hrnčiarik (76., kapusedző)
Piros lapok: Ibrahim (82.) ill. Risvanis (22.)
Játékvezető: Marhefka – Jekkel, Štrbo, 2 427 néző
Trencsén: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljević, Kozlovský – Gajdoš (75. Hollý), Bariš (K), Ibrahim – Gong (90+2 Sunday), Kupusović (84. Akila), Soares
DAC: Popović – Andzouana, Risvanis, Csinger, Mendez – Ramadan (67. Herc), Dimun, Káčer (80. Vitális) – Trusa (67. Čermák), Niarchos (25. Kaša), Gavrić (K) (80. Gruszkowski)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.