Öt kapott gól és piros lap, súlyos vereséget szenvedett Zsolnán a DAC

By
Updated: október 21, 2023

Súlyos vereséget szenvedett a Niké Liga 11. fordulójában a DAC, a sárga-kékek a Zsolna otthonában maradtak alul 5:1 arányban. A mérkőzést nagyban befolyásolta Filip Kaša piros lapja, aki már a 13. percben mehetett zuhanyozni.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára. A 13. percben Bile lövését Popović kiütötte, a kipattanót Jambor küldte kapura, de Kaša kezét találta el. A kézjátékért Kaša piros lapot kapott, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Jambor értékesített – 1:0. Mint kiderült, a korai piros lap nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. A 20. percben egyenlített a DAC, Ramadan szögletét Csingér küldte a hálóba – 1:1. Nem tartott sokáig az öröm, a 29. percben Bari beadását Pinto még kifejelte, de a kipattanót Leitner küldte egyből a kapuba – 2:1. A 35. percben Ďuriš szánta el magát lövésre csaknem 30 méterről, a labda a kapufát találta el. A 41. percben megszerezte harmadik gólját a Zsolna. Bari remekül passzolt középre Jamborhoz, aki egyből lekészített Ďuriš számára, a zsolnai támadó pedig 16 méterről a hálóba talált – 3:1. Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, akik hat alkalommal találták el a DAC kapuját.

A szünetben Adrián Guľa kettős cserével reagált az eredményre, de már az első félidőben Brunettit is játékba küldte. Az 53. percben Dimun készített elő egy labdát Brunetti számára, akinek remek lövését Belko bravúrral védett. A 62. percben újabb gólt szerzett a Zsolna. Jambor jobboldali lövését Popović kiütötte, a kipattanót távolról Rusnák küldte a hálóba – 4:1. A háromgólos előny ellenére is veszélyesen futballozott a Zsolna. A 73. percben Ďuriš kapott labdát a középpályán, 25 méterről lövésre szánta el magát és újabb parádés gólt szerzett – 5:1. A lefújásig már az eredmény nem változott, a sárga-kékek súlyos vereséget szenvedtek.

Niké Liga, 11. forduló:
MSK Zsolna – FC DAC 5:1 (3:1)
Gólszerzők: Jambor (15.), Leitner (29.), Ďuriš (41., 73.), Rusnák (62.) ill. Csinger (20.)
Játékvezető: Kráľovič – Pozor, Jekkel, 2 562 néző
Sárga lapok: Leitner (65.), Javorček (75.) – Borbély (segédedző, 17.), Trusa (33.), Herc (84.)
Piros lap: Kaša (13.)
Zsolna: Belko – Leitner, Minárik (K), Ndjeungoue – Rusnák (63. Javorček), Adang (63. Sauer), Gidi (81. Kopas), Bari – Ďuriš, Bile (74. Iľko), Jambor (81. Essomba)
DAC: Popović – Pinto (46. Mendez), Kaša, Csinger, Andzouana (K) – Káčer, Dimun, Čermák (34. Brunetti) – Trusa (79. Veselovský), Goure (66. Niarchos), Ramadan (46. Herc)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.