Krstović góllal tért vissza, Rózsahegyen is győzött a DAC

By
Updated: marec 4, 2023

Rózsahegyen is győzött a DAC a Fortuna liga 22. fordulójában,  a mérkőzés egyetlen találatát a sérülés után visszatérő Nikola Krstović szerezte. A sárga-kékek ezzel az első helyen zárták az alapszakaszt.

Több, mint 300 szurkoló utazott Rózsahegyre, ezzel megtöltve a stadion vendégszektorát. A mérkőzés első komoly helyzete a 17. percben jött el, amikor is Káčer ellen 24 méterre a kaputól szabálytalankodtak, a szabadrúgást Kalmár végezte el, a labda viszont Frühvald kapus kezében landolt. A 21. percben Fabiš is szabadrúgásból volt veszélyes, a lövése Petráš a kapu fölé ütötte. A 26. percben Kalmár közel állt a gólszerzéshez, Káčer jobboldali beadását a magyar középpályás az ötösről fölé lőtte. Végig aktívan játszott a DAC, többet birtokolta a labdát, de helyzetbe nem tudott kerülni.

Fordulás után sem változott a játék képe, a DAC továbbra is diktálta a játék iramát. Az 57. percben Bobček indult meg a bal oldalon, betört a tizenhatosba, lövését a hátvédek blokkolták. A 64. percben felzúgott a vendégszektor, ugyanis Niarchos helyett Nikola Krstović állt játékba. A 82. percben Ramadan jobboldali beadását Krstović a tihenhatos vonaláról ballal a hálóba küldte – 0:1. Egy perccel később egy jobboldali beadást Bobček 5 méterről fölé lőtt. Krstović találata döntőnek bizonyult, ugyanis az eredmény a lefújásig már nem változott. A sárga-kékek győztek Rózsahegyen és továbbra is vezetik a Fortuna liga táblázatát.

MFK Rózsahegy – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerő: Krstović (82.)
Sárga lapok: Madleňák, Bobček – Kalmár, Krstović, Petráš
Ružomberok: Frühwald – Fabiš, Mojžiš, Maslo, Madleňák (87. Mrva) – Domonkos, Zsigmund (K) – Chrien – Gerec (87. Kelemen), Bobček, Selecký (69. Šefčík)
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Kalmár (K) (64. Nebyla) – Blackman (81. Ramadan), Niarchos (64. Krstović), Gavrić (87. Kružliak)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370