Kikapott Zólyombrézóban és a tabella második helyére került a DAC

By
Updated: apríl 30, 2023

Pontok nélkül utazik haza Zólyombrézóból a DAC, amely a Fortuna liga rájátszásának 7. fordulójában kétgólos vereséget szenvedett. Ezzel a Slovan átvette a vezetést a bajnoki tabellán. 

A Slovan pénteki győzelmének tudatában lépett pályára a DAC, amely így győzelmi kényszerrel utazott Zólyombrézóba. Aktívan és veszélyesen játszott az első félidőben a DAC. A 17. percben Krstović kapott remek labdát a védők mögött, kapura törhetett, de lövését Ludha kapus védte. A 23. percben Mendez a kapu előtt menteni próbált és elrúgott egy magas labdát, a játékvezető kézjáték gyanúja miatt ellenőrizte a videobírót, de végül nem lett büntető. A félidő hosszabbításában Grešák 23 méterről leadott lövését Petráš bravúrral védte. A következő szöglet után a labdát a hazaiak részéről Bakala először a kapufára küldte a labdát, a kipattanót végül Bartoš lőtte a hálóba – 1:0.

Az 56. percben ismét távolról próbálkozott a Zólyombrézó, Pavúk 24 méterről leadott lövését Petráš nagy bravúrral védte. A 63. percben egyenlíthetett volna a DAC, egy támadás során Ramadan remekül találta meg a kiugró Kalmár, aki közelről Ludha kapusba lőtte a labdát. A 67. percben kettővel vezethetne a hazai csapat, Blahút kapott remek labdát a jobb oldalon, viszont a kifutó Petrášt is átrúgva a kapu fölé lőtt. Két perccel később újabb bravúrt mutatott be a DAC kapusa, ezúttal Talakov lövését mentette. A 71. percben megszerezte második gólját a Zólyombrézó. Talakov kapott remek labdát a jobb oldalon, az érkező Kabongo elé passzolt, aki nem hibázott – 2:0. A 90. percben Bariš távolról próbálta meglepni Petráš kapust, a labda 45 méterről csaknem a hálóban kötött ki. A 92. percben Talakov a félpályáról egyedül törhetett kapura, lövését Petráš védte, a kipattanót pedig Brunetti küldte pályán kívülre. A Zólyombrézó végül legyőzte a DAC csapatát, amely ezzel a tabella második helyére került.

FK Zólyombrézó-FC DAC 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Bartoš (+45.), Kabongo (71.)
Játékvezető: Marhefka – 2676 néző
Sárga lapok: Pavúk, Grešák ill. Dimun, Mendez
Zólyombrézó: Ludha – Bartoš, Bakaľa (K), Grešák – Kováčik (60. Talakov), Faško (74. Bariš), Oravec, Ďatko (87. Šikula) – Blahút, Špyrka (60. Kabongo), Pavúk
DAC: Petráš – Pinto (83. Szánthó), Kružliak (K), Brunetti, Muhamedbegovic (60. Muhamedbegovic) – Nebyla (60. Veselovský), Dimun, Ramadan (69. Andzouana) – Niarchos (69. Riquelme), Krstović, Mendez

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.