Kikapott hazai pályán, nem jutott a Slovnaft Cup elődöntőjébe a DAC

By
Updated: február 28, 2024

Nem jutott a Slovnaft Cup elődöntőjébe a DAC, a sárga-kékek hazai pályán a negyeddöntőben szenvedtek egy gólos vereséget a Rózsahegy csapatától. Ezzel a DAC számára véget ért a kupaidény.

Mindkét csapat több hibával kezdte a találkozót, ennek ellenére a DAC volt az aktívabb. A 16. percben helyzetbe került a Rózsahegy, egy beadást Malý fejelt le Chrien számára, aki egyből hét méterről a kapu mellé lőtt. A 20. percben Yapi beadása lepattant egy védőről, a kipattanót Jürgens egy rózsahegyi lábról küldte mellé. A 32. percben nagy helyzetet hagyott ki a DAC. Vitális jobboldali szögletét Kacharaba küldte egyből kapura, a labda nem sokkal szállt mellé.

Az 59. percben Vitális remeke labdával indította a bal oldalon Jürgenst, aki a hosszú oldalon centikkel mellé lőtt. A 67. percben ismét Jürgens került nagy helyzetbe, de fejjel ismét mellé talált. A 73. percben Hladík jobboldali beadását Selecký fejjel készítette elő Chrien számára, aki 16 méterről a hálóba talált – 0:1. A 88. percben Andzouana jobboldali beadása Ramadan elé került, aki egyből kapura emelt, de csak a felső lécet találta el. A 92. percben egy bedobás után Hladík balról éles szögből kapura lőtt, Popović viszont szögletre mentett.

Slovnaft Cup negyeddöntő:
FC DAC – MFK Rózsahegy 0:1 (0:0)
Gólszerző: Chrien (73.)
Játékvezető: Dohál – Ferenc, Vitko – 6.342 néző
Sárga lapok: Vitális (16.) ill. Lavrinčík (70.), Tučný (90.)
DAC: Popović – Gruszkowski, Kaša, Kacharaba, Andzouana (K) – Jürgens (72. Gavrić), Dimun, Vitális (83. Barišić) – Yapi (78. Koné), Trusa, Ramadan
Rózsahegy: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán (K), Lavrinčík (71. Zsigmund), Šefčík (58. Hladík), Selecký – Múdry, Chobot (46. Boďa), Chrien (76. Tučný)

Fotó: FC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370