Kiharcolta a győzelmet a DAC a Szakolca otthonában

By
Updated: september 23, 2023

A Slovan után a Szakolcát is legyőzte a DAC, a sárga-kékek Čermák góljával diadalmaskodtak a Niké Liga 8. fordulójában.

Már a 4. percben nagy lehetőség adódott a szakolcai csapat előtt. Balról Rudzan eresztett meg egy veszélyes lövést, melyet Popović kapus nagy bravúrral a kapufára ütött. Ez után támadásba lendült a DAC. A 13. percben egy támadás végén Čermák a kapusba lőtte a labdát. Az első félóra komolyabb helyzet nélkül zárult, labdatartásban a DAC volt fölényben. A 43. percben vezetést szerzett a DAC. Trusa kapott remek indítást a jobb oldalon, a visszapasszolt labdáját 10 méterről Čermák küldte a kapuba – 0:1.

Fordulás után sem változott a játék képe, egy átlagos bajnoki mérkőzés zajlott a pályán. A DAC továbbra is többet birtokolta a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A hangulat az utolsó tíz percre fokozódott fel igazán, a hazaiak hajtottak az egyenlítés után. A 89. percben Ramadan lódult meg a jobb oldalon, a tizenhatos vonaláról leadott lövését Junas ütötte ki. A 92. percben Martin Nagy 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, de lövésével a sorfalat találta el.

Niké Liga, 8. forduló:
MFK Szakolca – FC DAC 0:1 (0:1)
Gólszerző: Čermák (43.)
Sárga lapok: Rudzan (7.), Alves (16.), Kousal (90.) ill. Pinto (15.), Gavrić (36.), Csinger (60.)
Játékvezető: Smolák – Pozor, Jánošík – 2.102 néző
Szakolca: Junas – Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan (80. Černek) – Nagy (K), Mášik (80. Moura) – Matejov (46. Morong), Alvés (59.Gaži), Yao – Smékal (61. Kousal)
DAC 1904: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana – Káčer, Dimun, Čermák (71. Herc) – Trusa (88. Brunetti), Goure (59. Ramadan), Gavrić (K) (71. Gruszkowski)

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.