Kalmár Zsolt: Még sosem rúgtam mellé a büntetőt!

By
Updated: február 26, 2023

Egy gólos hátrányból fordított és győzött a DAC a Szakolca ellen a Fortuna liga 21. fordulójában. A mérkőzés végül eseménydús volt, ugyanis gólok mellett villant a piros lap és egy büntető is kimaradt. A részletekről Kalmár Zsolt nyilatkozott a mérkőzés után, a DAC csapatkapitánya a 36. percben büntetőt hibázott. 

Nehéz mérkőzésen vannak túl, nem volt könnyű fordítani a Szakolca ellen. 

Ilyen mérkőzésre készültünk. Tudtuk, hogy a szakolcaiak hiába állnak az utolsó előtti helyen, jó csapat, jó játékosok alkotják. Masszívak voltak, az elején nem is találtuk rajtuk a fogást. Volt 2-3 lehetőség, amit be kellett volna rúgnunk. Kaptunk egy elkerülhető gólt, kihagytam egy tizenegyest. A másik félidőre a csapat felpörgött. Éreztük a lehetőséget és hogy a közönség mögöttünk van. Begyötörtünk két gólt, örülünk, hogy megfordítottuk a meccset. Ebből is látni, hogy mennyire jó a csapategység.

Pedig a fordítás nem született könnyen és nem erre számítottak. 

Minden ellenünk volt. Ott voltak a lehetőségek, de kaptunk egy gólt. Majd jött az egyenlítési lehetőség, de kihagytam a tizenegyest. Az öltözőben megbeszéltük, hogy türelmesen kell játszanunk. Úgy jöttünk ki a második félidőben, hogy meg kell fordítanunk a mérkőzést. 1-1 után már éreztem az önbizalmat és a nyomást, hogy gólt tudunk rúgni. Örülök neki, hogy meg tudtuk fordítani. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

A büntetőnél megzavarta a vendégek kapusa, aki ráadásként még a földre is leült? 

Nem zavart meg, biztos voltam magamban. Gondolkoztam, hogy hova rúgjam, mert már számítanak rá, hogy középre küldöm a labdát. Életemben még sosem rúgtam mellé a tizenegyest, ez is eljött. A legfontosabb, hogy a csapat nem esett össze, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A csapat megmentett engem, ugyanis rosszabbul esett volna, ha kihagyom a büntetőt és a mérkőzés nem így sikerül.

A győzelemmel és a Slovan botlásával a DAC vezeti a táblázatot. 

A meccs után hallottuk, hogy a Slovan döntetlenezett, úgyhogy elsők vagyunk. Ez viszont semmit sem jelent, ugyanígy kell készülnünk a jövő héten is. Rózsahegy ellen még nehezebb lesz idegenben játszani, de a győzelemért megyünk oda.

Gondolta volna, hogy három tavaszi forduló után vezetni fogják a táblázatot? 

Nem gondoltam volna, hogy megelőzzük a Slovant, nem is ez volt a cél. A cél, hogy csapatot építsünk. Jó úton járunk, jönnek az eredmények, nekünk ez csak önbizalmat ad, hogy ott vagyunk az elején. Ilyen akarattal, alázattal kell játszanunk.

Fotó: FC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370