Kalmár és Nebyla góljával győzött Nagymihályban a DAC

By
Updated: február 18, 2023

Tovább tart a DAC remek sorozata, a sárga-kékek Kalmár és Nebyla góljával győzni tudtak a Nagymihály otthonában a Fortuna liga 20. fordulójában. Ezzel a DAC már 13 bajnoki mérkőzés óta veretlen. 

Aktívan kezdte az első félidőt a DAC, de az első komolyabb helyzetre a 17. percig kellett várni. Kalmár a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd ballal kapura lőtt, de Száraz a helyén volt. Három perccel később Blackman az ötösről került helyzetbe, de próbálkozását ismét a kapus védte. A 31. percben Dimun indította a jobb oldalon Blackmant, akinek remek lapos beadására Kalmár érkezett és a hálóba küldte a labdát – 0:1. Tovább tartott a DAC támadójátéka, amely során szabadrúgáshoz jutottak a sárga-kékek, de 25 méterről Gavrić a sorfalat találta el. A 42. percben Blackman tört be a tizenhatosba, jobboldali lövését ismét Száraz védte. 

Fordulás után is több támadást vezetett a DAC. A 63. percben Slebodník indítása után Marcin lövése repült mellé. Egy perccel később Wisdom lövését Petráš védte, a kipattanót Slebodník az üres kapu mellé gurította. A 70. percben Andzouana beadását Niarchos fejelte kevéssel mellé. A 91. percben egy remek indítás után Ramadan indult meg a jobb oldalon, lapos beadására Száraz érkezett, de a labda elpattant tőle, az érkező Nebyla pedig a hálóba talált – 0:2.

MFK Nagymihály – FC DAC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: Kalmár (31.), Nebyla (91.)
Nagymihály: Száraz – Kotula (K) (85. Žofčák), Volanakis, Marjanović, Ceklić – Qose (46. Slebodník) – Vico (85. Begala), Vaško – Jánošík (76. Usman), Záhradník (46. Wisdom), Marcin
DAC: Petráš – Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana – Káčer, Kalmár (K) (75. Nebyla), Dimun – Blackman, Niarchos, Gavrić (75. Ramadan)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.