Kalmár: Egyesek nem akarják, hogy egy ilyen csapat legyen a bajnok, mint a miénk!

By
Updated: máj 7, 2023

A két gólpasszal záró csapatkapitány, Kalmár Zsolt szerint vasárnap nem 11 emberrel kellett megküzdenie a DAC-nak, amely 3-2-re kikapott a vendég Slovan Bratislavától. Sikerükkel a pozsonyiak közel kerültek 13. aranyérmükhöz a szlovák labdarúgó-bajnokságban.

„Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Nem is nagyon szeretnék, mert még hátravan két forduló, amelyen játszani szeretnék. Nem 11 emberrel kellett megküzdenünk a pályán, de erre nem lehet mentálisan felkészülni“ – fogalmazott a vegyes zónában a középpályás. „Egyesek nem akarják, hogy egy ilyen csapat legyen a bajnok, mint a miénk“.
A 27 éves futballista kiemelte, nem egyetlen szituációról, a DAC számára 1-1-nél a kezezés ellenére nem megítélt büntetőről van szó, hanem mezőnyben is folyamatosan hibázott a játékvezető. A hosszabbításban látott sorozatos tömegjelenetek kapcsán a győztes 11-est értékesítő, majd a hazai szurkolókat provokáló és ezért kiállított Vladirmir Weissről nem akart véleményt mondani, csak annyit jegyzett meg, „ő ilyen ember, ilyen a habitusa“. Hozzátette, az adrenalin kijött a játékosokból, ami sorozatos dulakodáshoz vezetett.
„Fantasztikus volt ilyen közönség előtt játszani, a csapat a végsőkig küzdött, 2-1-es hátrányban sem adta fel. De ahogy a szurkolóknak, úgy nekünk játékosoknak is szertefoszlott egy álom, hogy bajnok lesz a DAC. De megpróbáljuk újra és talán eljön az az idő, amikor ez lehetséges lesz és valóra is válik“ – mondta Kalmár, aki kijelentette, a hátralévő két meccset szeretnék megnyerni, de „csoda“ kellene ahhoz, hogy ez bajnoki címet érjen, mivel a Slovan előnye ötpontosra nőtt.
A szlovák bajnokság döntőjének beillő DAC-Slovan rangadót 12 211 szurkoló tekintette meg, ami rekord a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.