Káčer és Veselovský is betalált, győzött Aranyosmaróton a DAC

By
Updated: august 20, 2023

Megszerezte első idegenbeli győzelmét az új idényben a DAC, a sárga-kékek a Niké Liga 4. fordulójában Aranyosmaróton diadalmaskodtak. A gólokról ezúttal Káčer és Veselovský gondoskodott. 

Jól kezdődött a mérkőzés a DAC számára, aktívan futballoztak Adrián Guľa védencei. A 20. percben Herc kiugratása után Trusa került helyzetbe, lövése centikkel szállt a kapufa mellé, viszont a DAC támadója lesen volt, ezért a gól nem lett volna érvényes. A 23. percben egy jobb oldali összjáték után Ramadan passzolt középre Káčernak, aki 20 méterről erőből a kapuba küldte a labdát – 0:1. A 31. percben Weir volt veszélyes a DAC kapujára, először Popović védett, majd a játékos az oldalhálót találta el. A 38. percben Andzouanát ugratták ki remekül, aki Gavrić elé passzolt, lövését Slávik bravúrral védte. Az első félidőben a DAC birtokolta többet a labdát, de kevés gólhelyzetet dolgozott ki.

A játék képe a másodikfélidőben  viszont némiképp megváltozott, az idő elteltével feléledt a ViOn. A 64. percben egy remek támadás végén Gavric próbálkozása maradt ki. Az utolsó negyedórára felpörögtek az események, kemény küzdelem folyt a két tizenhatos között. A 87. percben Brenkus végzett el szabadrúgást 25 méterről, de Popović ismét bravúrral védett. A 95. percben szöglethez készültek a hazaiak, ehhez Slávik kapus a DAC kapuja elé jött. A beadást a DAC játékosai kifejelték, és egy gyors ellentámadás végén Veselovský talált a hálóba – 0:2. Az utolsó percben egy beadás után Čerepkai fejelt Popović kezébe.

Niké Liga, 4. forduló:
ViOn Aranyosmarót – FC DAC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: Káčer (23.), Veselovský (95.)
Sárga lapok: Čonka, Moško, Mondek, Nagy – Niarchos
Játékvezető: Smolák – Bednár, Poláček – 3008 néző
Aranyosmarót: Slávik – Suľa, Moško, Nagy, Čonka – Gono, Mondek (75. Nsumoh), Weir (57. Brenkus), Švec (57. Mijić), Duga – Čerepkai
DAC: Popović – Pinto, Risvanis, Csinger, Andzouana – Herc (90+3 Gruszkowski), Dimun, Káčer – Ramadan (75. Mendez), Trusa (88. Niarchos), Gavrić (75. Veselovský)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.