Június 17-én kezdi meg a felkészülést és négy mérkőzést abszolvál a DAC

By
Updated: máj 25, 2024

Június 17-én kezdi meg a felkészülést az új idényre a DAC, amely a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést abszolvál.

Véget ért a Niké Liga 2023/2024-es idénye, így a játékosok megérdemelt pihenésüket töltik. A szabadság nem fog sokáig tartani, már június 17-én megkezdi felkészülését az új évadra a DAC csapata.

A szabadidő nem csak pihenéssel fog telni. Xisco Muñoz elmondása szerint az első hét pihenéssel telik, majd a játékosok egyéni edzésterveket teljesítenek, hogy a felkészülés kezdetére mindenki megfelelő állapotban érkezzen.

A sárga-kékek hazai környezetben töltik az új idényre való felkészülést, amely során négy mérkőzést abszolválnak. Két ellenfél kiléte még kérdéses, de ami biztos, hogy június 29-én a bécsi FK Austria, július 6-án pedig a cseh MFK Výškov ellen lép pályára a DAC. Két ellenfél kiléte még egyeztetés alatt áll.

Az első tétmérkőzést július 25-én abszolválja a dunaszerdahelyi gárda, amikor is az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörében lép pályára. A Niké Liga július utolsó hétvégéjén rajtol, a DAC pedig Kassán lép pályára.

A DAC nyári felkészülésének menetrendje:
Június 17., hétfő: a felkészülés kezdete
Június 29.: FK Austria – FC DAC (Bécs)
Július 6.: FC DAC – MFK Výškov (DAC Akadémia)
Július 13.: Az ellenfél egyeztetés alatt
Július 18/20.: Az ellenfél egyeztetés alatt

Fotó: FC DAC