Háromgólos győzelemmel mutatkozott be a DAC új vezetőedzője

By
Updated: november 25, 2023

Győzelemmel mutatkozott be a DAC kispadján az új tréner, Xisco Muňoz, a sárga-kékek 3:0 arányban múlták felül az Aranyosmarót együttesét a Niké Liga 15. fordulójában.

A mérkőzés mindkét csapat számára különleges volt, ugyanis a válogatott szünet során változás történt a két kispadon. Aranyosmaróton Vladimír Cifranič helyét a korábbi válogatott tréner, Michal Hipp vette át, míg a DAC csapatánál Adrian Guľát a spanyol Xisco Muňoz váltotta.
Nem történt nagy változás a DAC kezdőcsapatában. Az első 20 perc esemény nélkül zajlott, a DAC birtokolta többet a labdát, de helyzetbe nem került, viszont beszorította ellenfelét. A 26. percben Čermák beadása után Goure fejelt nem sokkal mellé. A 39. percben megszerezték a vezetést a sárga-kékek. Egy bedobás után a labda Vitálishoz került, a magyar játékos pedig jobbról, éles szögből a hálóba talált – 1:0. Hamar növelte előnyét a DAC, a 42. percben Andzouana baloldali beadását Goure fejelte az ötösről a hálóba – 2:0.

Fordulás után jobban kezdte a mérkőzést az Aranyosmarót. A 47. percben Nagy fejelte a labdát Popović kezébe, majd az 52. percben Sluka lövése szállt fölé. Az 55. percben ismét Sluka került helyzetbe, egy támadása végén a bal kapufát találta el. Az aranyosmaróti lendület tovább tartott, az 59. percben Sluka hosszú beadását Hodúr küldte egyből mellé. A 70. percben növelte előnyét a DAC. Andzouana baloldali beadását Nagy fejjel megtolta, az érkező Barišić közelről a hálóba fejelt – 3:0. A 75. perben Ramadan, három perccel később Káčer próbálkozott lövéssel.

Niké liga – 15. forduló:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC ViOn Aranyosmarót 3:0 (2:0)
Gólszerzők:
39. Vitális, 42. Goure, 70. Barišić
Sárga lap: 25. Majdan
Játékvezetők: Gemzický – Štrbo, Jánošík – 4.119 néző
DAC 1904: Popović – Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez – Čermák (56. Ramadan), Dimun, Vitális (56. Káčer) – Trusa (64. Herc), Goure (64. Barišić), Andzouana (K) (74. Redźić)
Aranyosmarót: Knobloch – Suľa, Majdan, Nagy, Čonka (K) – Hodúr (65. Balaj), Gono (65. Brenkus), Duga – Mondek (84. Švec), Čerepkai (79. Mijić), Sluka (79. Nsumoh)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.